Nyhetsarkiv

Treningskamp mot Harestua

Det var en fin atmosfære rundt åpningskampen av nye Elvetangen Kunstgress. Solen tittett frem, og publikum kjente sin besøkelsestid. Det ble servert kaker og saft, varaordføreren var til stede, og snoren ble klippet av representanter for Sparebank1, som har sponset banen med en del penger. 

HIL - Harestua 2-2 (2-0), 5-4 etter straffer

Lagoppstilling: Stian Sande, Henrik Øversveen, Martin Johnson, Tommy Overen, Martin Øversveen, Fredrik Lysø, Niclas Kongskog, Frode Eriksen, Christian Lelix, Andreas Juell, Eirik F. Sakstad

Benyttede resever: Simen Antonsen, Andreas Manger, Nicolai Tufte, Arnfinn Øversveen, Vetle Gunnarsen, Elias Veidal

Dagens motstander var Harestua, som ligger på nedre halvdel i 5.divisjon. En fin matching for oss før de avsluttende kampene nå i høst. Målet om å være blant topp 6 er fortsatt innenfor rekkevidde, så her må det jobbes steinhardt de kommende ukene.

Med oss i dag hadde vi to nysigneringer foran høstsesongen, Stian Sande som er keeper og gjør sitt fjerde comeback mellom stengene, samt Eirik F. Sakstad på midtbane/angrep.

Kampen startet greit, for Harestua sin del. De kom til noen halvsjanser, noe som egentlig var forventet da halve laget kom hjem fra to ukers party på Kos i natt. Vi kobler etterhvert et slags grep om kampen, og fra 5 minutter og ut er det vi som kjører omgangen. 1-0 kommer etter en helt sinnsyk pasning fra Fredrik Lysø, som i dag kledde rollen som defensiv midtbane, en oppgave han gjorde veldig bra. Ballen som blir slått med utsiden lander hos Christian Lelix som kommer på et godt timet løp. Keeper redder det første forsøket, men Lelix setter returen sikkert i mål. Lelix hadde sin beste kamp for sesongen i dag, håper vi får se mer av det utover høsten. 2-0 kommer også etter fin bevegelse hos Lelix, som nok en gang kommer alene med keeper, han bommer denne gangen også, men heldigvis er debutant Sakstad på rett plass til riktig tid og fra nesten død vinkel setter han inn vårt andre mål. Kampen ebber ut til pause.

Vi gjør noen bytter i pausen, og naturlig nok faller laget en del, vi kommer oss aldri ut og ligger på egen 16-meter med forsvarslinja store deler av omgangen. Lite trening og ferietid får ta skylden for dette. Harestua kommer til mange sjanser, og får satt 2 mål. Målene kommer i situasjoner der vi ikke kommer oss opp i ballfører som får slå upresset opp i boksen vår, og det er klareringene som blir satt i mål. Vi har muligheter på noen overganger, men er ikke i god nok form, eller presise nok til å ta overgangene skikkelig. Det kunne fort vært 3-2 til Harestua, men keeper Sande gjør noen gode inngripener som hindrer flere mål.

Kampen endte 2-2 til fulltid, og som i alle show-kamper avgjorde vi det hele med straffer. Trener Eriksen samlet alle gutta og spurte om hvem som ikke hadde score for Hakadal enda, følgende skyttere ble tatt ut: Fredrik, Manger, Gunnarsen, Overen, Martin Øversveen.

Harestua bommet på sin første straffe. Ungutten Gunnarsen satte sin straffe.
Harestua satte sin straffe. Overen satte sin sikkert.
Harestua satte sin straffe. Øversveen satte sin.
Harestua satte sin straffe. Manger la sin like på utsiden av krysset, godt forsøk.
Harestua satte sin straffe. Lysø satte sin sikkert.

Sudden death.

Harestua skyter i stanga.

Eriksen har tatt seg selv ut som eksekutør nummer seks. Keeper går tidlig til høyre, Eriksen chipper ballen selvsikkert midt i mål. Hakadal vant en spennende og underholdene kamp.

Det var veldig mye positivt å trekke fram fra dagens kamp, mot en antatt bedre motstander. Først vil jeg benytte anledningen til å rose debutantene, Sande og Sakstad, som gjorde jobben sin idag. Vetle Gunnarsen gjorde og et godt innhopp. Vi må og rose Andreas Juell som var et uromoment på topp, og som fungerte veldig bra som oppspillspunkt de 15-20 min han spilte.

Nå er det bare å kjøre på i trening og kamp fremover, så kan dette bli en veldig god fotballhøst.

Man of the match: Christian Lelix. Håper på flere slike kamper av ham i høst.

 

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot