Nyhetsarkiv

Tap mot bunnlaget Sørum

Det ble en tung dag for HIL på hjemmebane mot bunnlaget Sørum som var ute etter sin første seier for sesongen. På en noe blaut gressmatte på Elvetangen skulle det vise seg at HILs unggutter ble et hakk for små. Det virket nesten som om vi hadde inkassert seieren på forhånd, og vi var ikke med på notene når kampen ble sparket i gang. Sørum vant 5-1.


Resultat: 1-5 (1-3)

Gule kort: HIL: Adrian Myra

Hjørnespark: 3-2

Frispark: 4-2

Skudd på mål: 0-3 (usikker på denne, vi hadde minst to skudd på mål, blant annet et som gikk via stanga og ut)

Publikum: en del

Tropp: Simen, Even, Elias, Marius, Frode, Mago, Krstian JK, Fredrik, Kevin, Adrian, Christian, Tommy, Sondre, Nicolai, Jørgen, Arnfinn, Henrik, Martin Ø.

Kampen startet på verst tenkelige vis for HIL, og Sørum tar ledelsen allerede etter 3.minutter. Det er egentlig en situasjon vi har kontroll på, men Elias bommer på en relativ enkel ball og sklir i det han prøverå hente seg inn igjen. Vingen til Sørum får fri bane inn mot mål, han lukker igjen øya og kliner til. Ballen går i krysset og inn. Det kan virke litt som om i hadde tatt seieren litt på forskudd, og trodde at dette skulle bli lett. Etter det tidlige målet hang vi litt med hodet, men vi kjempet oss tappert inn i kampen igjen. Vi prøvde å etablere spillet vårt, men vi var fryktelig upresise i det vi gjorde, og bommet på selv de enkleste pasninger (noen kom faktisk ikke fram en gang, rart når vi bare stod 1-2 meter fra hverandre), fant ikke avstandene i laget og sto alt for tett, og tettet selv alle rom vi kunne spilt i. Vi greier å løfte oss litt, uten at vi er gode, og vi skulle få lønn for strevet. Vi ruller fint opp på venstresiden og får ballen inn til Adrian som får avfyrt et skudd, som keeper desverre redder. Marius Enger er først på returen og setter den kontant i mål fra rundt 16 meter. Målet ga oss litt momentum, og vi stresset dem veldig de neste minuttene. Med det høye presset vårt fikk vi stresset dem og vi vant ballen høyt et par ganger, uten at vi greide å utnytte det noe nevneverdig. Det som i stedet skjedde var at vi blottla oss bakover, og mot et ballsikkert og kontringsvilling Sørum skulle det vise seg å være skummelt. 2-1 kommer etter en gjennomspilling i midten etter at vi noe unødvendig mister ballen. Kristian blir spilt opp på, men får ikke mange alternativer å slå ballen på, når han da i tillegg sklir på den løse matta så kommer kontraen. Det tredje målet kommer noe likt, vi mister ballen og Sørum løper i fra oss, på videoanalysen etter kampen er det veldig tydelig at vi ikke gidder å ta returløpene. 3-1 kommer etter nok en gjennomspilling sentralt, Frode i mål går ut, men er noe på hæla og kommer seg ikke ned fort nok. Vi har hatt noen småsjanser i første omgang, men det er Sørum som putter sine sjanser.

Andre omgang starter greit, vi greier å etablere litt mer spill etter at vi har gjort noen bytter, vi har blant annet to gode innhopp fra Jørgen Tøyen og Even Bjerck. De bidro til at vi greide å etablere mer spill, vi greide å vri spillet i midtbaneleddet og kom til en del farlige overganger og sjanser, uten at vi greier å score. I stedet er det Sørum som scorer nok en gang. For hundrede gang denne sesongen glipper vi i markering på corner i mot. Christian Lelix mister mannen sin i feltet og relativt upresset får han headet ballen inn på bakerste stolpe (selv om vi har en mann der!), dermed 4-1. 5-1 kommer på en perle fra Sørums spiss. Vi er i angrep og ballen går inn til keeper, som kaster ut til venstrebacken. Backen slår en flott pasning opp til spissen til Sørum, som lar ballen sprette en gang og vender og skyter fra 20 meter med to mann i ryggen. Ballen går i en fin bue over Eriksen i buret til jubel både fra bortelagets og hjemmelagets supportere. Tror til og med at noen av HILs spillere også applauderte prestasjonen.

Alt i alt en ganske ræva prestasjon av HIL som ikke henger med på notene mot et meget sultent og angrepsvillig Sørum. Vi har alt for store avstander i lagdelene våre og kommer ikke opp i press, men blir løpende etter i store deler av første omgang. Neste kamp borte mot Kløfta blir viktig, og vi kommer til å gjøre store endringer på laget inn mot den kampen.

Best for HIL: Jørgen Tøyen (45.min)

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot