Nyhetsarkiv

Tap på en god dag

Lørdag 25.mai reiste vi til Holter. Det var en flott ramme rundt kampen. Holter hadde aktivitetsdag, og det var rundt 70 publikummere (store og små) som overvar den målrike kampen. Kampen startet med utmarsj til en "lame" versjon av Three Lions og opplesing av spillernes navn (bare hjemmelaget selvfølgelig). Det var Hakadal som tok initiativet og ledelsen, men Holter svarte raskt og vant til slutt 6-3.

Referat

Holter - Hakadal

Mål: 3-6 (3-2)

Mål HIL: 0-1 Even Bjerck (Arnfinn Øversveen), 3-2 Adrian Myra (Christian Lelix), 4-3 Adrian Myra

Gule kort HIL: Andreas Manger, Henrik Øversveen

Cornere: 8-3

Frispark: 15-16

Skudd på mål: 6-6

Straffer: Holter

Tilskuere: 70

Dommer: dømte greit, gjorde rett i de fleste situasjoner i en lettdømt kamp

Tropp:

Keeper: Frode Eriksen

Forsvarere: Elias Veidal, Tommy Overen, Martin Mago Johnson, Henrik Øversveen

Midtbane/angrep: Marius Enger, Niclas Kongskog, Jørgen Tøyen, Nicolai Tufte, Adrian Myra, Arnfinn Øversveen, Even Bjerck, Andreas Manger, Christian Nilsen

Det var HIL som kom best ut av startblokkene og tok tidlig i kampen ledelsen 1-0 etter et raid langs høyresiden. Arnfinn Øversveen får ballen og skjærer inn i 16 meteren og får ballen mot mål som Even Bjerck følger og setter i det tomme buret. Det er HIL som har spillet, men Holter er slettes ikke ufarlige når de er på besøk i HILs 16 meter. Vi greier for det meste å rydde unna, og Eriksen i mål har et par redninger. Etter ca. 15 minutters spill er Holter farlige frampå, det blir litt klabb og babb rundt egen femmeter, og en Holterspiller får beinet foran i det Elias skal til å klarere. Dommeren ser det og blåser en korrekt straffe. Eriksen satser på at ballen kommer til høyre, noe den absolutt ikke gjør. Den går mer midt i mål og dermed 1-1. Etter dette tar Holter over initiativet i kampen og er mye mer med. Vi har vanskeligheter med å holde ballen i laget, kommuniserer dårlig og blir løpende i mellom en del.2.1 til Holter kommer nok en gang etter rot rundt egen femmeter. Vi får ikke klarert og taper 2-3 dueller før ballen blir pirket inn i målet. 3-1 målet kommer etter at vi mister ballen i bakerste ledd, nok en gang etter dårlig kommunikasjon og at vi blir for utydelige i det vi gjør. Mago fører ballen fremover og blir presset, finner ingen alternativer og mister ballen, de får kontre i mot oss og på bakerste stolpe får en spiller stå helt alene og sette inn målet. Vi kommer fortsatt til en del muligheter, Mago kommer blant annet på et raid og skaper litt farligheter. Han blir desverre også skadet selv i forsøket og må byttes ut. Før pause får vi skapt litt fremover, og til slutt får vi vårt andre mål. Denne gangen er det Lelix som gjør forarbeidet og leverer ballen til Adrian som setter den sikkert i mål. VI går til pause med visshet om at vi er fullt på høyde med Holter og at det skal være mulig å score flere mål. I pausen snakker vi om kommunikasjon i laget og å få i gang vingene igjen.

Den andre omgangen starter med høyt press fra Holter, og Eriksen må i aksjon flere ganger. Holter kommer til en del cornere, og får uttelling til slutt. På en godt slått corner kommer en av Holters spillere fri i feltet og får headet ballen inn ved første stolpe, selv om vi har en mann i nærheten, får vi ikke stoppet ballen. Dermed 4-2 Etter dette kommer Holter litt lettere til, men mot spillets gang er det vi som scorer. Adrian gjør en flott soloprestasjon og dribler av 2-3 spillere før han setter ballen i mål. Dermed er det 4-3 og liv i kampen igjen. Kampen står og vipper litt, og vi er farlig frempå ved et par anledninger, men greier ikke å score. Utover blir vi litt utålmodige og slipper oss høyere opp på banen, noe som gir Holter mer rom å boltre seg i (minner litt om kampbildet mot slutten av kampen mot Skjetten). Istedet for å være tålmodige og ligge å vente på muligheten, og vente på at Holter gjør feil, blir vi litt for offensive og tar for mange risker. Holter får stå og slå lange baller mot forsvaret vårt og kommer til en del muligheter, og i nok en 1v1 situasjon med keeper får de lurt ballen inn i det lengste hjørnet, og dermed 5-3. 6-3 kommer på en lignende situasjon der de får kranglet ballen forbi Tommy, som la ned en fantastisk innsats i dagens kamp, og alene med keeper får de satt den i korthjørnet.

Selv om sluttresultatet ble 6-3 så synes jeg at vi var mer med i kampen enn vi var mot f.eks Skogbygda. Vi møter et lag der alle er eldre enn de fleste av oss, de er litt smartere med ballen og vinner litt flere dueller enn oss. Vi blir litt ukonsentrerte mot slutten og lar dem slippe lett til, mye som vi gjorde mot Skjetten. De får stå og tre gjennom baller til vinger og spisser uten at vi kommer opp i dem, da får de mange sjanser.

Jeg er forsåvidt mer fornøyd med prestasjonen enn i kampen mot Skogbygda. Det var jevnt, i følge sjansestatistikken var det 6-6 i skudd på mål, pluss at det var noen som gikk utenfor for begge lag. Et av tegnene på at de var større/sterkere enn oss i dueller, er cornerstatistikken, som de vant 8-3.

En ting vi må ta med oss videre, er at alle lagene vi har tapt mot er de som ligger over oss på tabellen (vi skal enda møte Løvenstad som ligger over oss). Vi har for eksempel bunnlaga Sørum og FuVo igjen. Sørum allerede i neste hjemmekamp 3.juni. Sørum har spilt 3 kamper, tapt alle tre med en målforskjell på 14-1. Den bør vi ta.

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot