Nyhetsarkiv

Solid arbeidsinnsats ga tre fortjente poeng

Tirsdag 21.mai var det duket for årets første hjemmekamp på gress. Med forrige kamp på gress (bortetapet mot Skogbygda) friskt i minne, visste vi at vi måtte heve oss for å ta med oss alle poengene. Før start hadde vi tre fokusområder; kommunikasjon, trøkk i alle dueller, våre "på" 100% fra avspark. Med en skadefri tropp og ingen viktige fravær ble det en meget godt gjennomført kamp av HIL, der vi til slutt vant kampen meget fortjent 2-0. Med det har vi klatret opp til en foreløpig 3.plass på tabellen (noen kamper er enda ikke spilt denne runden), noe vi er svært fornøyde med.

Referat


Hakadal IL - Hurdal

Mål: 2-0 (1-0)

Mål HIL:  1-0 Even Bjerck (Christian Lelix) 2-0 Martin Mago Johnson (frispark)

Gule kort: HIL: Marius Enger, Kristian JK, Adrian Myra Hurdal: tror de også fikk et kort, litt usikker

Rødt kort: Hurdals nr.3

Cornere: 6-9

Frispark: 4-3

Skudd på mål: 5-2

Tilskuere: rundt 20 (her får Petter korrigere meg)

Dommer: gjorde en grei kamp, kortene som ble delt ut var riktige, men kunne sikkert delt ut flere for munnbruk. Korrekt utvisning.

Tropp til kampen: Even Bjerck, Elias Veidal, Marius Enger, Frode Eriksen, Martin Johnson, Kristian Jøssund Karlsen, Fredrik Lysø, Andreas Manger, Kevin Mitacek, Adrian Myra, Christian  Nilsen, Tommy Overen, Sondre Solhaug, Nicolai Tufte, Arnfinn Øversveen, Henrik Øversveen, Martin Øversveen, Jørgen Tøyen

Kampen startet med Hurdals desidert største sjansen, ved avspark bestemt de seg for å skyte, noe som tok Eriksen i mål litt på senga. Han fikk heldigvis kontrollert den i tverrliggeren. Etter dette var det stort sett bare snakk om et lag på banen i første omgangen. Før kampen hadde vi diskutert duellspillet og hvor viktig det var å vinne andreballer i dagens kamp, noe vi lyktes svært godt med. Vi var trygge bakover med en meget solid bakre firer, vi vant krigen på midtbanen og var gode i det offensive spillet. Det faktum at vi dominerte banespillet gjorde at vi spilte oss frem til en haug med store sjanser, som vi desverre ikke greide å omsette i mål. Hurdal hadde noen høye spillere på laget og var farlige på innkast og cornere, uten at de fikk puttet ballen i mål. Deres største sjanse (etter avspark vel og merke) kom på en kontring etter at vi hadde hatt en corner. Alene med keeper på stillingen 0-0 greide de ikke å putte, Eriksen dro frem en benparade av den gode, gamle sorten.  Dette var en viktig redning, hadde Hurdal scoret på denne, etter at vi hadde presset dem i 20 minutter, så hadde moralen vår fått en knekk. Istedet så reiser vi oss og fortsetter å kjøre på, vi har 5 skudd på mål, og sikkert det dobbelte utenfor. Vi mangler den lille rutinen foran mål som gjør at vi putter de enkle ballene. Mange av sjansene våre kom ved godt spill og fine kombinasjoner på kantene, backene til Hurdal fikk virkelig kjørt seg mot hurtige Nilsen og A. Øversveen på kantene. Myra var et stadig uromoment, og Bjerck lå hele tiden og luktet på offsidelinja, men vi fikk ingen mål før pause. Omgangens styggeste forseelse er det Hurdal som står for, de kommer seint inn i en duell og tar Martin Øversveen i kroppen, han blir kastet rundt og lander for kjært og må byttes ut etter ca. 20.minutter. Kragebeinet fikk seg en real trøkk, og han ventes å måtte være ute i minst en uke. Dommeren dømte ikke frispark. Selv etter det massive presset stod det 0-0 til pause.

Etter pause var vi enige om at vi skulle fortsette å kjøre kampen i høyt tempo, da vi så at Hurdal begynte å bli slitne i beina. Andre omgang startet med at Hurdal fikk fire cornere på rad uten av vi greide å avklare skikkelig. Etter å ha ridd av denne "stormen" var vi tilbake der vi var i første omgang. Vi kjørte kampen, og Hurdal kom stadig på etterskudd. I pausen pratet vi også om at vi nå bare skulle gjøre det trygt og godt, og sette ballen med bredsiden inn i målet. Dette greier vi cirka femten minutter inn i omgangen. Vi kommer flere ganger til på kantene våre, og i et av angrepene havner ballen ute til venstre hos Christian. Christian spiller en nydelig ball til Even som tar vare på sjansen og setter den trygt og godt bak Hurdals keeper. Endelig satt den, 1-0. Etter dette fortsatte vi å kjøre kampen og kom oss frem til flere gode anledninger. Ved et par anledninger så er det nest siste pasning som er litt upresis, eller som kommer tidelen for sent, som gjør at vi ikke kommer til 100% sjanser. Men vi fortsetter å angripe, avslutte fra distanse og varierer angrepsspillet slik at det blir vanskelig å forsvare seg mot oss. Etter hvert blir det litt amper stemning utpå banen, og det kommer noen gule kort, slik det skal være i en fotballkamp. Hurdal leder an i klagingen på dommeren, og unggutta fra HIL holder hodt kaldt og lar Hurdal holde på. Hurdals røde kort kommer rett før kampslutt. En Hurdalspiller takler Sondre klokkerent over anklene, uten sjanse på å ta ballen. Dommeren får heldigvis dette med seg, og drar helt riktig frem det røde kortet. Hendelsen skjer helt ute ved innbytterbenken på midtbanen. Martin Johnson går frem for å løfte ballen inn i feltet. Han slår et godt frispark, og det blir en duell foran Hurdals keeper, men ingen treffer ballen. Det gjør heller ikke Hurdals keeper, og ballen går rett i mål. 2-0 og kampen var punktert. Vi rir av stormen og sikrer oss 3 meget fortjente poeng.

Som trener ble jeg skikkelig stolt over arbeidsinnsatsen til gutta i dag. Vi står på for hverandre, jobber 100% hele veien, trøkker til i duellene og får etterhvert puttet ballen i mål. Vi er solide i den defensive jobbingen, der Marius og Krstian virkelig kontrollerer midtbanen. Noe som i følge kapten og midtstopper Fredrik gjorde det lett å spille forsvar i dag. Nå vet vi hva som skal til, og nå gjelder det å holde nivået oppe i de kommende kampene. Fokus før neste kamp bør kanskje være avslutninger.

Tusen takk til alle som kom og så på!

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot