Nyhetsarkiv

En tøff dag på jobben for HILs unge mannskap

Onsdag 15.mai reiste vi en tur ut på landet, nærmere bestemt Skogbygda. Alt lå til rette for en fin fotballkamp, og vi ble tatt i mot med korpsmusikk (og muligens Skogbygdas eneste russ). Vi reiste med forhåpninger om å kunne kapre 1 poeng, men det skulle vise seg å bli tøft for unggutta fra Hakadal. Vi hadde forfall på et par nøkkelspillere, noe som gjorde utgangspunktet mye vanskeligere for oss. Det ble en klar seier til Skogbygda 2, som dermed har tatt 12 av 12 mulige poeng så langt i sesongen. Vi henger fortsatt med, men det er viktig at vi snur det i neste kamp, hjemme mot Hurdal.

Referat


Skogbygda 2 - Hakadal

Mål: 8-2 (5-0)

Mål HIL:  8-1 Even Bjerck (Nicolai Tufte) 8-2 Christian Lelix

Gult kort Skogbygda 2: 1 til han ene.

Cornere: 8-1

Frispark: 4-3

Straffer: 1 til Skogbygda

Skudd på mål: 6-3

Tilskuere: 13

Dommer: hadde en ok dag på jobben, men hadde et par-tre situasjoner der han nok dømte feil (til sammenligning hadde vi selv minst det dobbelte av feil)

Tropp til kampen: 3xØversveen, Mago, Manger, Elias, Frode, Nicolai, Even, Lelix, David, Adrian, Sondre, Simen, Kevin, Arnfinn

Etter 20.min av kampen hadde Martin allerede hentet ut 4 baller av målet. Fram til da hadde hverken keeper, eller de ti andre på laget, hatt en god dag på banen. Det skal dog sies at keeper hadde en hånd på alle de 3 første målene. Skogbygda kom ut i bra tempo, de var tøffe og vant alle dueller frem til pause. De kom til en del cornere, og var veldig farlige på dem. Cornerene var godt slått, og 1-0 kom etter en hard slått corner mot bakerste stolpe. 2-0 kommer etter at vi får for stor avstand mellom midtbanen og vi blir løpt fra. Dette preger mye av førsteomgangen, vi er litt på hæla og får smake det.  Vi slipper Skogbygda alt for lett til. Martin i mål har en litt vanskelig dag, da han ikke får mye hjelp fra de ti foran ham, vi løser dette ved å bytte ham inn som midtstopper, og dytter Eriksen inn i mål. Eriksens første involvering ender i en litt billig straffe, som Skogbygda setter utagbart for keeper helt inne ved stolpen. 5-0 til pause.

Etter pausen får vi se ett Hakadal lag som vil mye mer, og får til mye mer. I pausen bestemte vi oss for å prøve å vinne andre omgang. Vi lykkes nesten, vi taper den bare 3-2. Vårt første mål kommer etter en lekker pasning fra Nicolai Tufte gjennom til Even Bjerck, som alene med keeper scorer sikkert. Vårt andre mål kommer ved Christian Lelix. I forkant av målet jobber Simen godt og presser Skogbygda høyt i banen. Dette ender med en dårlig pasning hos en forsvarer som Lelix plukker opp. Han får noe som ser ut som en litt dårlig første touh, men han dunker ballen utagbart forbi keeper. En av de store diskusjonstemaene i 2.omgang var en situasjon som burde ført til en mulig straffe til HIL og utvisning til hjemmelaget. Arnfinn blir fint spilt gjennom, men blir hindret og felt av siste forsvarer. Alle på HIL roper på straffe og rødt kort. Dommeren trekker det utenfor 16-meteren og gir ingen kort. I samtale med dommeren etter kampen sier han selv om situasjonen "det så ut som han snublet i sine egne ben. Jeg blåste for å slippe hissige spillere på banen". Han ble da konfrontert med at han da måtte ha ment at det var en klar felling, for han blåste vel ikke frispark til HIL dersom Arnfinn hadde snubla i sine egne ben? Her ble dommeren litt svar skyldig. Det må legges til at dommeren ellers gjorde en relativt god jobb, og det var nok ikke hans feil at tapet ble så stort. Målene våre kom i løpet av de siste 25.minuttene, hvor vi hever spillet betraktelig og kommer til en del muligheter som vi ikke greier å sette. Vi har blant annet et par gode forsøk på frispark fra god posisjon, og Sondre dro fram en skikkelig suser som keeper virkelig måtte strekke seg etter for å redde. Eriksen har også noen gode inngripener en mot en i 2.omgang, men må likevel plukke ballen ut av nettet 3 ganger i 2.omgang.

Alt i alt en ikke så alt for gæren kamp av HIL. Det er mye positivt å ta med fra de siste 25.minuttene i det offensive, vi blir også litt mer agressive i presset vårt og får stresset hjemmelaget til en del feil som gir oss en del muligheter. Vi får ta lærdom av dette, og i neste kamp skal vi være på fra første spark på ballen, stresse motstanderen og ligge godt i forsvar. Etter to seire og to tap, så blir det viktig med en seier i neste kamp og vi skal henge med i kampen om en plassering blant det seks øverste.

Neste kamp er hjemme mot Hurdal tirsdag 21.mai (vi vet det er Bon Jovi konsert da, men vi håper mange tar turen for å heie oss fram).

 

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot