Nyhetsarkiv

En solid og fortjent seier for HILs a-lag

Kampreferat Hakadal – Haga
Elvetangen Grus, mandag 6.mai 2013

Resultat: 3-1 (2-0)

Mål HIL: 1-0 Frode Eriksen (Christian Lelix), 2-0 Adrian Myra (Arnfinn Øversveen), 3-0 Even Bjerck (Christian Lelix)

Mål Haga: han helt alene på bakerste stolpe

Gult kort HIL: Arnfinn Øversveen

Cornere: 7-1

Frispark: 9-18

Skudd på mål: 4-2

Tilskuere: 52 (litt lite med tanke på det fine været)

Dommer: gjorde en grei kamp, men blåste litt tidlig ved noen anledninger, og overså et par situasjoner der han burde blåst (noe som skapte litt frustrasjon hos begge lag)

Lag: K: Mago HB: Tommy Overen Stoppere: Fredrik Lysø (k) og Anndreas Manger VB: Elias Veidal DM: Frode Eriksen og Kristian Jøssund Karlsen OM: Jørgen Tøyen, Nicolai Tufte og Even Bjerck Spiss: Cristian Lelix Nilsen Innbyttere: Kevin Mitacek, Henrik Øversveen, David Throvaldsen, Sondre Solhaug, Arnfinn Øversveen og Adrian Myra

I årets tredje seriekamp ble det en fullt fortjent seier til HIL, vi kontrollerte kampen fra start til slutt. Vi slapp Haga til et par farlige halvsjanser i løpet av kampen, men seieren var aldri truet. Etter å ha tapt forrige kamp var det deilig med årets andre seier. Vi visste at Haga ikke hadde hatt den beste sesongstarten, men vi var bestemt på ikke å ta lett på oppgaven. Fokus før kampen var å prate godt i laget, presse sammen når vi ligger i forsvar og ha godt humør på banen.

HIL tok føringen fra start anført av en meget opplagt Jøssund Karlsen på midtbanen. HIL trillet mye ball og fikk mye rom fremover på banen. Vi fikk i gang vingene som kom til mange innlegg i starten av omgangen. Etter et par halvsjanser blir Lelix spilt fri på topp, han trekker ut til venstre og holder ballen med to mann i rygg. Han frispiller Eriksen, som kom på et sugende løp fra midtbanen, med et deilig frekt hælspark som åpnet hele forsvaret til Haga. Eriksen tok vare på muligheten, og fra rundt ti meter sendte han ei hard lompe av et skudd mot mål. Keeperen til Haga hadde nok forventet et bedre skudd, og ble så forfjamset at han fomlet ballen i mål. Ballen trillet så vidt over streken, og 1-0 etter ca. kvarteret. Dette var for øvrig Eriksens første mål for Hakadal etter overgangen fra Hallingdal. Haga kommer seg fremover ved et par anledninger, men gutta i forsvar rydder for det meste opp, men gjør det litt vanskelig for seg selv ved et par anledninger. Her kunne Haga fort scoret et mål om de hadde vært litt mer presise i spillet sitt, de hadde et par spillere på midtbanen som var gode med ballen. Arnfinn Øversveen gjorde et godt innhopp i kampen, og kom på mange fine raid langs høyresiden. Situasjonen før 2-0 målet er litt morsom. Ballen er på tur ned mot dødlinja og Eriksen roper til Arnfinn at han skal la den gå ut til corner, Haga spillerne stopper opp, det gjør ikke Arnfinn. Han når ballen og får slått upresset og presist inn til Adrian Myra, som får tid og rom til å ta ned ballen og dunker den utagbart for keeper i nettaket. Midtveis i omgangen prøvde Eriksen seg på et frispark som keeper nok hadde kontroll på, det ebbet ut og 2-0 til pause.

Selv om vi i pausen blir enige om å fortsette å kjøre kampen, så slipper vi oss litt ned på banen og lar Haga komme mer inn i kampen. Ingen av lagene klarer å skape mye i begynnelsen av andre omgang, men det er fortsatt HIL som styrer det meste. 3-0 kommer et kvarter før slutt. Det er nok en gang Lelix som er nest sist på ballen. Han spiller Even Bjerck fint gjennom, han tar vare på sjansen og runder keeper og triller ballen kontrollert i det åpne målet. HIL kommer til et par store sjanser rett etterpå ved Lelix og Bjerck. David Thorvaldsen er også farlig frampå ved et par anledninger, uten at vi treffer mål. Haga skulle få sin redusering ett minutt før slutt. Haga får et innkast langt oppe på vår banehalvdel. De defensive midtbanespillerne greier ikke flytte bena raskt nok, og dermed må Fredrik ut og presse. Han ruser inn i situasjonen, noe som aldri er lurt, og Haga får lagt inn på bakerste stolpe der en mann får stå helt alene og nikke inn ballen bak en ellers trygg og god Johnson i mål.

Dette var en klar forbedring fra kampen mot Skjetten, og vi tok en meget solid og fortjent seier mot Haga. Det som er meget positivt er at vi har så mange gode innbyttere med oss, som blir med og hever laget med gode innhopp. Særlig vil jeg trekke frem Kevin Mitacek som spilte sin første kamp for sesongen, han gjorde et godt innhopp som midtstopper og var meget god i flere situasjoner. Det andre som er meget positivt er at vi klarer å fokusere på arbeidsoppgavene vi har pratet om før kampen. Vi lykkes med å ha god kommunikasjon i laget, vi presser samlet i forsvar, og vi bygger hverandre opp med å skryte av hverandre og ved å ha et lite smil på lur. Denne kampen var nok et steg i riktig retning.

Best for HIL: Nicolai Tufte, Jøssund Karlsen og Henrik Øversveen, Arnfinn Øversveen og Christian Lelix med sine to assisster.

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot