Nyhetsarkiv

Referat Hakadal - Skjetten 3

Elvetangen Grus, mandag 29.april 2013

Resultat: 1-7 (1-3)

Mål Enebakk: ?

Mål Hakadal (assist i parentes): 1-2 Christian Lelix (Fredrik Lysø)

Gule kort: ingen

Cornere: 2-8

Sjanser: 4-6 (litt usikker på denne)

Tilskuere: var vel bortimot 50 i første omgang.

Dommer: dommeren gjorde nok ikke en av sine beste kamper. Kunne med fordel ha blåst noen frispark begge veier og markert seg ved et par anledninger. Det ble litt ampert mot slutten.

Tropp: Martin Øversveen, Henrik Øversveen, Fredrik Lysø, Martin Johnson, Niclas Kongskog, Even Bjerck, Nicolai Tufte, Arnfinn Øversveen, Frode Eriksen, Jørgen Tøyen, Christian Nilsen, Erik Grøttum, Sondre Solhaug, Adrian Myra, Andreas Manger, Tommy Overen, Simen Antonsen, David Thorvaldsen

Mandag 29.april var det tid for årets første hjemmekamp. Skjetten 3, som vant 8-0 mot Sørum i sin første kamp, var gjester og skulle vise seg å bli en hard nøtt å knekke for vårt unge mannskap. Selvtillitten var høy hos HIL etter seier i første kamp, men vi var på forhånd klar over at dette kom til å bli en tøffere kamp. Skjetten 3 vant fortjent etter en rufsete forestilling av Hakadal. Vi er ikke hissige nok i press i midtbaneleddet, vi står for høyt med vingene til tider, vi er upresise i oppspillsfasen vår, og vi får ikke i gang vingene våre. Eneste grunnen til at sidelinjene ble litt slitte var på grunn av publikum, som måtte jogge på stedet for å holde varmen, når spillet ikke varmet noe særlig.

Ved avspark kan det virke som om vi tror dommeren blåser av kampen, for vi starter ikke før etter det er gått fem minutter, da lå vi allerede under 0-2. Det er Skjetten som har spillet og vi kommer ikke helt oppi dem. Eriksen prøver seg tidlig med et skudd fra distanse som aldri truer Skjetten. Vår første store sjanse kommer ved Lelix, som alene med keeper iskaldt sleiver (han kommer aldri til å innrømme det) ballen i en fin bue over keeper, dermed 1-2. Publikum jublet vilt for sesongens første (og eneste mål) så langt på hjemmebane. Halvveis inn i omgange får Skjetten en av sine mange cornere (noe som sier om hvor mye de dominerte), det kommer et løp fra bakerste stolpe som ingen følger, og ballen ligger kontant i nota, 1-3 og pause.

I pausen blir vi enige om å la de døvstumme bli igjen i garderoben, og begynne å prate med hverandre mer (noe vi ikke lykkes helt med i andre omgang heller). Vi vil også prøve å få i gang spillet vårt og vinne litt dueller. Omgangen starter slik som første omgangen, og det er Skjetten som har spillet. De er veldig ballsikre, og vi blir nok en gang løpende i mellom. Vi blir periodevis stående for høyt med midtbanen vår, noe som gir Skjetten unødvendig mye rom. Selv om vi står høyt, så får vi ikke noe press på ballfører, og de får stort sett stå og slå upresset mot spissene sine, som er gode i duellspillet. Vi blir slitne og de får etter hvert en del sjanser, og til slutt kommer måla på løpende bånd. 4-1 og 5-1 kommer ganske kjapt etter hverandre, etter dette greier vi å løfte oss litt i en liten periode. Vi greier å holde ballen litt i laget, og kommer til noen halvsjanser, men som det aldri blir mål av. Det er noen fine kombinasjoner, men det ser litt planløst ut av og til. Vi har mange slitne bein, og vi må gjøre en del bytter, noe som gjør at vi omrokkerer på mer eller mindre hele laget. Vi må blant annet ta ut keeperen, og Mago må gå i mål. Han greier seg fint og har i hvert fall en god redning. 1-6 kommer på et flakseskudd av en meget god Henning S., nr.8 hos Skjetten, som går rett i krøsset. Utagbart for keeper. 1-7 husker jeg ikke helt, men det kommer når Skjetten får spille opp på umarkert spiller mellom vår back og midtstopper, og de får spille seg inn i 16-meteren. Vi gir i perioder bort alt for mye rom defensivt, noe som er dumt når vi ikke får presset ballfører heller. Det blir litt ampert mot slutten, og de rutinerte spillerne hos Skjetten vet hvilke knapper de skal trykke på hos ungdommen fra HIL.

En middels prestasjon mot et meget sterkt Skjetten 3, som nok kommer til å havne langt opp på tabellen ved sesongslutt. Vi får bruke denne kampen som referanse i forhold til hvilket nivå vi må opp på om vi skal hevde oss utover sesongen. Vi er ikke et lag som skal slippe inn 7 mål på hjemmebane! Vi har og en god del å gå på i oppbyggingen av det offensive spillet, vi fikk heller ikke vingene våre ordentlig i gang i dag. Vi skal bruke uken godt og være klare til mandag 6.mai, da vi tar i mot Haga på Elvetangen kl.2015.

Best på HIL: Henrik Øversveen og Fredrik Lysø 

Utskrift E-post

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot