Varingskollen Skistadion

Langrennsfolket i bygda er så heldige at ildsjeler i Hakadal IL har lagt ned utallige dugnadstimer i å etablere et etterlengtet langrennstadion i umiddelbar nærhet til Varingskollen Skisenter.

Byggetrinn 1 var ferdigstilt og anlegget klart til bruk senhøstes 2005, og har siden vært til stor glede for bygdefolket.

I løpet av 2007 ble Byggetrinn 2 gjennomført, med blant annet en større utvidelse av løypenettet.

Høsten 2008 ble det igangsatt et omfattende arbeid med bygging av "klubbhus" ved skistadion, og det var med stor glede vi kunne innvie Skistua og ta denne i bruk til sesongen 2009/2010.

Høsten 2013 ble lysløypa koblet sammen med resten av løypenettet i Nordmarka. Skiforening prepper løyper ned til lysløypa mens langrennsgruppa prepper i lysløya.

Fra 2014 og frem til høsten 2019 har Hakadal IL langrenn lagt ned et enormt arbeid med å få på plass kunstsnø anlegg. Dette dekker nå hele lysløypa, bortsett i fra den ytterste sløyfa. Dette gir oss mulighet til å åpne løypene i god tid før jul, og sikre gode forhold gjennom hele sesongen, både for egne utøvere og alle ski interesserte i hele bygda!

I sesongen så tennes lysene i lysløypa ved skumring, og er på frem til klokken 2300!

• Oversiktskart for løypenettet pdfher
  • Lengdeprofiler for de ulike løypene pdfher
  • Været i lysløypa ser du på denne linken (24-timers varsel på Yr.no)

Gi ditt bidrag til støtte for løypekjøring og drift av lysløypa: pdfInformasjonsskriv