Om HIL Langrenn

Bilde Nordseter

Langrennsgruppa i Hakadal lå i mange år nede, men ble blåst liv igjen i 2003.

 

I perioden 2005-2007 fikk vi på plass lysløypa i Varingskollen, ved hjelp av tippemidler og stor dugnadsinnsats fra mange gode hjelpere. Siden har aktiviteten i langrennsgruppa bare økt, og i dag teller gruppa over 60 aktive medlemmer. Anlegget består av forskjellige traseer i varierende lengde, og vi har også en skihytte på stadion, hvor det er åpen kafe gjennom vinteren de dagene det er skileik.
 
Skileiken arrangeres hver vinter, aktiviserer 70-100 barn, og tilbyr skiopplæring og ikke minst skiglede til bygdas barn i tillegg til deltakere «utenfra». Vi legger vekt på god kompetanse, og både våre skileiktrenere og trenere for de ordinære gruppene er derfor med på trenerkurs etc. for å holde seg faglig oppdatert. HIL langrenn har også 2 stk. TD’er (teknisk delegerte), og arrangerer sitt eget skirenn, Hakadalsrennet i mars.
 
Den flotte skistadion vår er også fast arena for den lokale utgaven av Barnas Holmenkolldag i mars, som er en festdag for alle skiglade barn. De møter gjerne opp i hundretall for å gå harepus, elg og reveløypa, kose seg med familien og kjøpe noe godt i kiosken!
 
Foruten skileiken, så har langrennsgruppa i Hakadal IL ski og barmarkstrening for barn og ungdom i alderen åtte år og eldre. Aktivitetene er delt inn etter alder
 
1. Barn 2011/2012
2. Barn 2009/2010
3. Barn 2007-2008
4. Barn 2004-2006
5. Barn 2002-2003
 
Treningene holdes tirsdager og torsdager kl. 1800 i lysløypa i Varingskollen..
 
I den yngste gruppa vil treningene være lekbasert i stor grad. Gruppe to vil ha innslag av lekbaserte aktiviteter. I de eldre gruppene vil treningen bestå av intervall og rulleski i forskjellig tempo, samt langturer i rolig/moderat tempo. Når snøen kommer foregår selvfølgelig all trening på snø.
 
Treningen for alle gruppene vil ha innslag av: Hardt, fart og gøy!
 
Barmarkstreningen legger grunnlaget for skisesongen, og vi ønsker at flest mulig deltar i skirenn utover vinteren. Når skisesongen nærmer seg, vil det bli gitt informasjon i form av et skriv og et foreldremøte om påmelding til renn, samling, smøring etc.
Skigruppa arrangerer også en årlig familiesamling på Nordseter Fjellstue ved Lillehammer den første helgen i desember. Det sosiale er like viktig som trening på denne samlingen, og vi anbefaler alle å bli med, spesielt nye medlemmer. De siste par årene har deltakerantallet ligget på rundt 100 – så det er veldig populært!
 
Målet med våre aktiviteter, uansett nivå, er at barn og ungdom skal trives i gruppa, slik at de kan stå lenge i idretten.
 
Alle som deltar i langrennsgruppas aktiviteter må være medlem av Hakadal Idrettslag.
 
Følg oss gjerne på Instagram: Hakadal IL Langrenn (Hashtag bilder med #hilskilangrenn)
 
Facebook: https://www.facebook.com/groups/319360318085868/

 

Utskrift