Nyheter Hakadal IL - Fotball

Hakadal IL Fotball kåret til årets jenteklubb!

Hakadal og Lillestrøm deler prisen for Årets jenteklubb 2019 i Akershus.Dette betyr mye for oss, og gir en pekepinn på at vi er på riktig vei når det gjelder fotballjentene i Hakadal.

Jenteutvalget i NFF Akershus valgte å dele prisen om Årets jenteklubb i to, en til en stor klubb og en til en mindre klubb. Årsaken til dette er at det i begge klubber har vært lagt ned mange timer på å både rekruttere, men også skape gode jentemiljøer i klubbene for å bevare lengst mulig.

Følgende ligger til grunn for at prisen går til Hakadal:

"Klubben har de siste årene hatt egen jenteansvarlig som har sørget for å bygge opp jentemiljøet i klubben, skape gode møteplasser, gjennomført rekrutteringsdager, både vært med på tiltak i regi av kretsen, men også gjennomført verdikvelder med jentene. De er en liten klubb som har klart å skape et godt jentemiljø, som betyr mye i nærmiljø og for jenter som vil spille fotball".

Fokus på fotballglede

Jenteansvarlig i Hakadal Fotball, Marianne Størseth Lien forteller til NFF Akershus at det betyr veldig mye for en klubb som Hakadal å bli Årets jenteklubb.

- Det gir oss en pekepinn på at vi er på riktig vei og at vi har et godt tilbud til fotballjentene i Hakadal. Vi er en liten klubb som lett kan miste spillere til større klubber. Nå jobber vi med å gi jentene et bra tilbud i Hakadal slik at alle kan utvikle seg og føle mestring. Dette kan vi få til takket være de utrolig dyktige jentetrenerne i klubben, sier hun.

Marianne forteller videre at planene fremover er å fortsette å fokusere på fotballglede hos jentene og rekruttere jenter til klubben. De vil dra på toppseriekamper og landlagskamper for å gi jentene gode kvinnelige forbilder, og legge til rette for sosiale fotballarrangementer da det er en stor del av jentenes fotballglede.

Jentefotballens dag 2019 lite
Hakadal arrangerte Jentefotballens dag 15. september, og ivrige fotballjenter fra både HIL og Varpe deltok.

Les hele saken om kåringen av Årets jenteklubb 2019 på nettsiden til NFF Akershus