Nyheter Hakadal IL - Fotball

Hakadal Fotball har inngått samarbeidsavtale med LSK

Avtalen gjelder samarbeid om spiller- og trenerutvikling. En rekke andre klubber på Romerike har også signert avtalen som kalles «Romeriks-modellen».

Avtale Hakadal og Lillestrøm lite

Ettersom LSK damer og LSK herrer er delt, så gjelder avtalen bare spillere på guttesiden.

Bakgrunnen er et ønske om å utvikle barne- og ungdomsfotballen i kretsen. Tanken er også å legge til rette for et tett og tydelig samarbeid for å ta vare på flest mulig – lengst mulig, samtidig som man legger til rette for best mulig gjennom økt tilbud, økt kompetanse og systematikk inn mot spillere og trenere.

Avtalen i grove trekk
Hakadalsgutter som er yngre enn 14 år, som har større ambisjoner og ønsker flere utfordringer enn det klubben kan gi vil nå få mulighet til å hospitere hos Lillestrøm SK i aldersbestemte tiltak som f.eks. vanlige treninger, treningssamlinger og eliteturneringer. Der vil de bli "målt" og blir på den måten innrullert i LSK-systemet og fulgt opp videre hvis det er gjensidig ønske om det.

Kommunikasjonen vedrørende aktuelle spillere skal være mellom klubb og klubb, ikke trenere og foreldre.

LSK forplikter seg til å hjelpe klubben med trenerutvikling og vil invitere trenerne våre til trenerforum. Vi vil også periodisk får besøk av deres utviklingsleder og utviklingstrenere på treninger eller trenerforum vi arrangerer.
LSK sier nei til spillere som ønsker et klubbskifte dit frem til de har spilt ferdig G14-sesongen.

Vinn-vinn
Lederen for Hakadal Fotball, Andreas Juell, tror samarbeidsavtalen blir bra for begge parter og at dette vil bidra til at spillerne blir lengre i moderklubben - dette er også et ønske fra LSK.

Han er også veldig fornøyd med trenerutviklingen som ligger i avtalen.
- LSK stiller opp på trenerforum med ønske om å bidra til å utdanne våre trenere. Vi satser på å arrangere det første tidlig på våren på Åråsen i forbindelse med en eliteseriekamp, forteller Andreas

Les intervju der Toni Ordinas, utviklingssjef hos LSK forteller om «Romeriks-modellen»