Om HIL Alpin & Freeski

Logo Hakadal IL Freeski 2019 symbol pos1

Alpingruppa i Hakadal IL ble en realitet i sammenheng med opprettelsen av Varingskollen Skisenter i 1963.

Vi har dermed over 50 års erfaring med alpint i skibygda Hakadal, og vår hjemmearena er Varingskollen Alpinsenter 3 mil nord for Oslo.

HIL Alpin & Freeski er per i dag en alpin og freeskigruppe med over 100 aktive medlemmer. En overvekt av barn i aldersgruppen under 12 år, men også økende antall løpere i aldersgruppen 13 år og eldre. Vi er med det, et av de ledende klubbmiljøene innen alpint og jibbing i Akershus Skikrets.
Det er vi blitt etter flere år med økende satsning på rekruttering og et strukturert treningsopplegg med mange og dyktige trenere og instruktører for alle treningsgrupper. Våre trenere holder et høyt nivå, deltar i front på faglig utvikling og søker fagkompetanse på alle nivåer.

 
 

Vi har i tillegg gjennom 15 år drevet skiskole for barn i Varingskollen og har årlig mellom 150 og 200 barn i Alpin Skileik. Vi aktiviserer med dette rundt 300 barn på ski fra hele Romerike og søndre deler av Oppland.

HIL Alpin & Freeski har et tilbud til både bredde og topp. Vi legger vekt på å holde fornuftige treningsavgifter som gir et godt basistilbud til alle, dvs. minimum 2-3 treningsdager per uke. For de ulike treningsgruppene legger vi til rette for et variert treningsprogram gjennom hele året, hvor vi er innom mange forskjellige idretter. Eksempler på aktiviteter i tillegg til ski; turn, trampoline, sykling, rollerblades, downhill-sykling, klatring og annen variert barmarkstrening.

Vår oppgave som klubb er å skape skiglede, positive aktiviteter og et godt sosialt miljø for barn og ungdom.

Vi har også fokus på å utdanne våre trenere/instruktører. Vi gir alle trenere og instruktører tilbud om å gjennomføre trenerkurs i regi av skiforbundet. Foreldre som ønsker å delta på dette er også velkomne (trener 1 kurs).For å få til dette er vi avhengig av dugnadsaktiviteter, sponsorer, tilskudd og lignende.

Vi har følgende treningstilbud:

  • Alpin Skileik(skikurs for nybegynnere og viderekomne, 4-10 år (se skileikalpin.wordpress.com for mer informasjon)
  • Treningsgrupper for barn og unge innen freeski og racing. Vi tilbyr både barmarkstrening vår, sommer og høst i tillegg til skitreningen i vinterhalvåret. Se de ulike treningsgruppene for mer informasjon. 
  • Voksengruppe. Skitrening 1 gang per uke for voksne både for nybegynnere og litt viderekomne. Et supert tilbud til foreldre som vil lære litt og samtidig bli kjent med andre i klubben vår.

HIL Alpin & Freeski er blant de mest aktive når det gjelder arrangement innen Norges Skiforbund og Akershus Skikrets. Vi arrangerer klubbrenn, alpinrenn (landsrenn) for aldersbestemte klasser og internasjonale renn (FIS renn). Vi har også arrangert flere Norgesmesterskap.

Vi har også mange andre aktiviteter gjennom høst og vinter, bl.a. turer, samlinger, skimesse, foreldrefest mm.

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Hakadal og Aksel Lund Svindal sin favorittbakke, Olaløypa i Varingskollen !

 

Aksel om kollen

Utskrift E-post

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot