Nyheter Alpingruppa

Malin og Magnus på pallen i FIS-sesongstarten på Ål og Geilo!

Sesongstarten i FIS-sesongen 2020/2021 er unnagjort med 7-8 renn på Ål og Geilo i løpet av 8 dager. I samarbeid med Skiforbundet og kommunene hadde arrangørklubbene og anlegg fått til en kompakt samling renn «compact games» over en uke i Hallingdal. Rennrunden besto av 2 SL-renn for damer og herrer på Ål og 4 SSL-renn og 2 SL-renn på Geilo for både damer og herrer. Hakadalsløperne plukket med seg flere pallplasser i SSL og det ble solide punktforbedringer på mange av utøverne. Høydepunkter er Malins 2. plass i SSL-rennet 18. desember og Magnus’ 2. plass i SSL 16. desember.
Følgende utøvere representerer Hakadal denne sesongen: Malin Sofie Sund, Maria Solhaug, Magnus Sande Graff, Jonas Buer, Emil Hagen, Martin Manger, Oskar Aaneby, Tobias Hansen og Espen Måløy. De fleste har base på Oppdal og Lillehammer.
FIS-sesongen fortsetter etter all sannsynlighet i Trysil tidlig i januar før ferden går videre til Hafjell. Startfeltet blant herrer er fullt med 140 løpere på start i de fleste renn. Startfeltet blant damene er mindre enn blant herrene og uten damene som er ute og kjører E-cup blir konkurransen litt tynnere i toppen. Imidlertid er dette strålende muligheter til å ta steget videre. Blant herrene er konkurransen tøffere og punktgrunnlaget lavere. Dette gjør at FIS-rennene i Norge blir en veldig god konkurransearena for alle våre løpere. Det betyr også at dersom en leverer jevnt gode resultater i toppen vil sportslige muligheter som E-cup være innen rekkevidde i løpet av sesongen. Hvorvidt dette lar seg gjøre med utviklingen i corona-situasjonen er en annen sak.
Klubben ønsker alle våre FIS-løpere masse lykke til i årets sesong, og ettersom det blir en mer «nasjonal» sesong håper vi at vi ser dere jevnlig i Varingskollen for å motivere og inspirere forhåpentligvis nye generasjoner FIS-løpere fra Hakadal.

FIS Alpine