Nyheter Alpingruppa

Eldre nyheter Alpin

Dette er en samlepost inneholdende nyhetene postet på våre gamle nettsider inntil januar 2013.

Jonas og Jonas

Jonas Buer utklasset alle under slalomrennet Mr. Volvo i Ingierkollen lørdag. Han vant med hele 3,34 sek til nummer to i klasse G12. Magnus Sande Graff og Gina Hagen fulgte opp med henholdsvis en 2. plass og en 4. plass i sine klasser i slalom i Funkelia lørdag. Jonas var ikke snauere enn at han også gikk til topps i Mr. Vôlkl i Kirkerudbakken søndag. 2 seire for Jonas på en helg. Vi gratulerer. Eline Manger fulgte opp med en 4.plass i Kongsberg søndag, som det beste derfra.

Olaløypa - lørdag 5. januar

Endelig - idag 5. januar 2013 satte de første kjørerne utfor i Olaløypa.

Rennsesongen igang !

Ikke før har nyttårsrakettene "dalt ned i skjul" så åpner årets rennsesong med et brak ! Nå første helga i det nye året deltar det utøvere fra HIL Alpin i - Volvo cup (SL, Ingierkollen) - Völkl Cup (PSL, Kirkerud) - Funkeliarennet (SL/SSL, Kongsberg) og - FIS Oppdal (SL/SSL).

Link for å søke opp alle renn i terminlista - resultater vil etterhvert kunne finnes via vår resultatside.

Trening i romjula

Varingskollen har gitt oss julegaven vi ventet på: vi får eksklusiv tilgang til bakken for morgentrening fra 26. desember og utover i romjulsdagene.  André Hagen har jobbet for å få på plass trenere og bakke og vi har følgende reviderte tilbud (oppdatert fre 28.12) :

Treningstider er 07:30 - 10:00 alle dagene. Treningstilbudet er frivillig. Ola åpnet ikke fredag 28. desember som tidligere annonsert, derfor fortsetter vi med trening nede i Hakkebakken.

Riktig GOD JUL alle alpinfamilier !

Da er det bare timer før julefreden virkelig senker seg, og vi ønsker alle en velfortjent, avslappende, trivelig GOD JUL og GODT NYTTÅR.

Treninger i Marikollen

Da starter vi opp med SL-trening i Marikollen som tidligere år, først ut er G1 nå i uke 51. Se treningskalenderne for nærmere info.

Supre treningsforhold i Trysil !

Endel av utøverne fra G1, G2 og G3 er på førjulssamling i Trysil, og det rapporteres om fenomenale forhold i Høgegga :-)

Webcam tilgjengelig på denne linken

Ny runde med FIS-renn på Geilo

Kommende "helg" 6-9. desember er det duket for en ny rennrunde for våre FIS-løpere på Geilo. Alle klubbens skigymnas-utøvere er med, og vi ønsker dem LYKKE TIL i sprengkulda (-24 idag tirsdag)...

Live-timing på denne linken - offisielle resultater etterhvert på FIS-ski.com.

Hakkebakken åpner onsdag 5. des kl. 15:00 !

Hakkebakken åpner onsdag kl. 15:00. Dette melder Varingskollen.no på sin hjemmeside. Det blir gratis kjøring første kvelden. For de som ikke har kjøpt sesongkort allerede, kan det være lurt å gjøre det denne kvelden, for å unngå laange køer i billettluka påfølgende dager...

Super kjøring av Thea på Geilo !

Thea Stjernesund gjennomførte to fantastiske GS-renn på Geilo i sesongdebuten. Uten respekt for eldre og vesentlig mer erfarne konkurrenter og landslagsløpere suste hun ned til hhv. 26 og 24 plass (over 100 startende), hhv. bare 4.5 og 2.5 sekunder etter vinnerne. Hun senket med dette sine allerede oppsiktsvekkende gode FIS-punkter fra 57 til hhv. 50 og 35 !

Også Vilde Sørlie Paulsen gjorde ett flott renn etter å ha fått fjorårets sesong spolert pga. langvarig sykdom. 60-plass fra startposisjon 100 er veldig bra !

De øvrige Hakadalsløperne havnet noe lengre ned på listene evt. kjørte ut.

FIS Geilo (GS + SL)

Alle våre aktive FIS-løpere deltar på de tre rennene på Geilo 23-25.november.

Resultatlister finnes på FIS-Ski.com ( her )

FIS Hemsedal (SG)

Madde, Vilde, Diddi og Doffen kjørte SG-rennene i Hemsedal 20-21.november, som hadde svært mange deltakere pga. stort innrykk av utenlandske løpere; 86 damer og hele 174 (!) herrer.

Plasseringer: Madde 65/57, Vilde 72/60, Diddi 149/138 og Doffen 71/70.

Lister: 

- FIS-ski.com: alle fire renn - Hemsedal IL: Damer

tirsdag -

onsdag / Herrer

tirsdag -

onsdag

Fullt trøkk på skisamlinger !

Da er en større delegasjon utøvere, trenere og foreldre på vei til Trysil for 3 (nye) skidager. Både Gruppe 3, G2 og G1 er representert. For endel av de yngste blir dette første gangen på snø denne sesongen så det blir sikkert spennende !

Det meldes om fine snøforhold, i Høgegga er det såpass bra at det ligger flere E-cup og Landslagsløpere og trener der for tiden.

Link til webkamera i Høgegga

Rennsesongen 2012-2013 er igang !

De fleste har formodentlig fått med seg at WC-"sirkuset" åpnet med GS-renn i Sølden nylig, og når dette skrives foregår det SL-renn i finske Levi.

Her hjemme er åpningsrennene (FIS) nå rett rundt hjørnet, som vanlig er det snøsikre Bjorli som er først ute med 4 renn helga 15-18. november (kun herrer), deretter følger Hemsedal (2xSG) og Geilo like etter.

Våre førsteårs skigymnasløpere Madeleine, Thea, Rebekka, Didrik og Mathias deltar høyst sannsynlig fom. Geilo (oversikt påmeldte på denne linken).

Også Vilde Sørlie Paulsen er på gang, mens Espen Måløy dessverre fortsatt er ute med langtidsskade.

Torgrim Stenersen har lagt (konkurranse)skiene på hylla nå etter fullført siste året på Hovden Skigymnas.

Oversikt for FIS-rennene resten av sesongen her hjemme finnes på FIS Calendar.

Skiskolen er pusset opp > Alpin Skileik

Den gode gamle skiskolen slik vi kjenner den fra endel år nå, har gjenoppstått en en litt modernisert og reorganisert "drakt". Blant annet er det snekret en helt ny og spennende web-portal hvor det både er mulig å booke kurs og betale (on-line) noe som helt klart vil lette arbeidet med dette i årene fremover.

Ta en titt innom Skileikportalen, og kom gjerne med innspill og tanker om hvordan denne ser ut :-)

Vi åpnet slusene for ordinære påmeldinger mandag 5.11, og det tikker nå inn jevnt og trutt med deltakere til vinterens ulike kurs. Det blir spennende å se hvor mange deltakere vi ender opp med til slutt.

Facebook...

Som kjent for de fleste er Hakadal Alpin representert på Facebook med diverse profiler, grupper osv.

Her følger en liten oversikt, merk at man må/bør være innlogget på Fb for å komme til endel av disse

  • Hakadal Alpin - åpen, er etterhvert blitt vår hovedside
  • Jibbegruppa - åpen
  • Treningsgruppe 1 - lukket, for trenere, utøvere, foresatte og andre relevante
  • Treningsgruppe 2 og 3 - lukket, for trenere, foreldregruppe og andre relevante
  • Alpin Skileik - lukket, for instruktører og "stab"

Gruppe 1 og 2 i Sölden

Gruppe 1 og 2 var i Sölden i høstferien og der ble det laget og øvd inn en "Flashmob" sammen med løperne i Ready og Njård. Se video fra den offisielle fremføringen på Youtube !

Skimesse/bruktmarked 2012

HIL Alpins tradisjonsrike bruktmesse arrangeres i år helga 20-21. oktober, i Bjertneshallen.

Innlevering av utstyr torsdag og fredag ettermiddag samt lør formiddag - se bruktmessesiden og vår eminente plakat for nærmere informasjon.

Racingmagasinet fra Torshov Sport er nå klar

Vinterens alpinkatalog fra Torshov Sport har kommet. Den gir deg god oversikt over sesongens nye alpinprodukter.

Varene er på vei inn til lager i disse dager, men alt kan forhåndsbestilles i nettbutikken nå.

Katalogen blir sendt i posten til klubbens medlemmer innen kort tid. Webutgaven av katalogen kan leses på denne linken.

Se de nye alpinproduktene i Torshov Sports nettbutikk.

Har DU lyst til å være med på Alpin trening ?

Vi har egne treninger for barn født 2005-2006 og barn født 2003-2004, som har lyst til å ha en aktiv og morsom vinter med

masse skiglede.

Vi er i gang med trening hver tirsdag og torsdag i gymsalen på Hagen Skole, og alle nye er velkomne fra uke 41 (uka etter høstferien).

Se vedlagte informasjonsflyer for kontakt og tidspunkter

Hardhausen 2012

For andre gang vil vår egen "71 grader nord" kalt Hardhausen bli avviklet siste helga i august. Dette er et tilbud til utøvere født 1998 og senere, fra alle klubber i Akershus Skikrets. Start er på Hellerudsletta lørdag morgen, og mål er 30 timer seinere et "hemmelig sted", etter overnatting i lavvo. Invitasjons-flyer på denne linken - individuell påmelding.

Nebbursvollen lørdag 18. august

Vi har fått en invitasjon sammen med andre alpinklubber på Romerike, om en lukket badekveld på Nebbursvollen i Lillestrøm lørdag 18. august, kl. 18:00 - 21:00. Bassenger er åpne. Sklia er åpen en time. Det blir aktiviteter for barn og voksne. Mulig fotballkamp. Mat (grilling) og drikke må medbringes selv. Det blir fremvisning av utstyr fra Head og Vola.

Info-flyer her - klubbvis påmelding via påmelding innen 11.aug.

Camp Hoppensprett

Den etterhvert årvisse barmarkssamlingen i regi av  Ullensaker Skiklubb arrangeres på Jessheim helga 16-17. juni. Mange av våre utøvere har deltatt her flere ganger tidligere og hatt godt utbytte av dette. 

Info-flyer på denne linken - individuell påmelding via www.paamelding.no - deltageravgift kr. 450 for begge dagene.

Nyhet: oversiktsside med aktivitetskalendere

Vi har nå opprettet en "samleside" inneholdende aktivitetskalenderne for alle treningsgruppene, spesielt nyttig (forhåpentligvis) for de som har utøvere i flere ulike grupper...

Se oversikten under knappen Treningsgrupper (direktelink her).

Neste års racingski klart for bestilling

Det årvisse "vårsalget" av racingutstyr for kommende sesong er igang hos vår avtale-leverandør Torshov Sport. Tilbudsflyer/bestillingsliste på denne linken - merk at bestillingsfristen som vanlig er 1. juni for å oppnå de annonserte knallprisene. Løp & kjøp !

Nye aldersklasser i alpint gjeldende fra 1. mai 2012

Som de fleste vel har fått med seg er det bestemt en endring i konkurranseklassene for alpine skirenn fra og med kommende sesong. I forhold til systemet hittil vil det nå være tre to-års aldersbestemte klasser; 11-12 år (U-12), 13-14 år (U-14) og 15-16 år (U-16). Fjorårets andreårs 14-15 løpere blir dermed ytterligere et år i den eldste aldersbestemt klassen, og flyttes derfor ikke opp i FIS-"sirkuset" før etter kommende sesong.

Nærmere detaljer på denne linken, se forøvrig vårt dokumentarkiv.

Det vil også komme flere endringer - bl.a. vedrørende kvalifisering/påmelding til landsfinaler - nærmere informasjon om dette kommer senere.

Donald Duck Wintergames 2012

En bra gjeng løpere fra Hakadal deltar på de tradisjonelle Donald Duck Wintergames i Hemsedal helga 20-22. april. Både 10-11år, Gruppe 3, Gruppa 2 og Gruppe 1 er representert, og vi bor samlet på to hytter/leiligheter i gangavstand til anlegget. Resultater legges ut på vår  resultatside - arr.info finnes her og her.

Sesongavslutning 24.4

Som vanlig avslutter alpingruppa sesongen med premieutdeling for klubbmesterskapene i aulaen på Hakadal Ungdomsskole, tirsdag 24. april kl. 1900. Jibbegruppa har allerede gjennomført dette på direkten oppe i bakken.

Invitasjon på denne linken.

Avslutning 7-9 og 10-11 år

Sesongens siste ordinære treningsdag på ski ble markert på tradisjonelt vis i Hakkebakken torsdag 29. mars med grillings og "speedski". Mange ivrige løpere (OG voksne !) ble observert i fin hockey ned mørdarbakken i øvre del av Hakkebakken, mot fartsmålingspunktet som var satt opp for anledningen.

Resultatene ble som følger : 7-9 år inkl. voksne / 10-11 år ++ (alle tall er km/t)

Ekstraordinært årsmøte i alpingruppa

Under vårt ordinære årsmøte fikk vi ikke godkjent regnskapet. Nytt regnskap ligger vedlagt under dokumenter. Nytt årsmøte avholdes onsdag 11.april kl. 18:00 på klubbhuset på Elvetangen.

28.03.2012 [LÅS]

Klubbmesterskap SSL 22.3

Hele 60 løpere stilte på start i årets klubbmesterskap i SSL. Blant disse var det også 4 fra Harestua IL som jo trener fast i Varingskollen, hyggelig renn-besøk ! Løypa gikk fra Damestart, og for klubbens yngste løpere var det nok med noe skrekkblandet fryd de kom susende nedover Olaløypa denne kvelden. Men ingen uhell inntraff, virkelig imponerende å betrakte småttisene :-) Grillen, vaffelpressa og kaffekannene var sveivet igang i målområdet, og publikum så ut til å kose seg i "sommervarmen"...

Resultater: 10 år og yngre (urangert) - 11 år og eldre (rangert)

HIL Alpin Skiskolen 2012 ferdig

Avslutningen på årets alpine skiskole foregikk 20. og 21.3 i Hakkebakken.

Det var mange blide, fornøyde og stolte skiskolebarn som suste ned løypa i flott stil med startnummer på brystet og fikk utdelt medalje, boller og saft, i et målområde nede ved varmestua som var omkranset av glade og ikke så rent lite imponerte foreldre.

Med dette sier vi i Skiskolen takk for i år, god vår/sommer og velkommen igjen til neste sesong !!!

Klubbmesterskap SL 15.3

Årets klubbmesterskap i slalåm ble avviklet torsdag 15. mars. Det var relativt få deltakere denne gangen; tilsammen 25 løpere inkludert endel "avdankede" aktive utøvere som nå er å finne blant klubbens trenere. Det var satt en nokså utfordrende løype, og med start på seksjonsbrønnen var den nok i lengste laget for de yngste løperne. Kveldens speaker Bjørn Erik beskrev løypa som "lang, trang og svingete" noe som ga seg utslag i lange omgangstider.

Resultatliste her

FIS Hakadal

Det nærmer seg med stormskritt årets FIS-renn i regi av Hakadal Alpin, helga 10-11 mars. For informasjon, program, deltagerlister osv. se denne linken.

Offisielle resultater på fis-ski.com

Telenorkarusell 3 av 3

Sesongens siste av 3 renn i Telenorkarusellen ble avviklet mandag 5.3 i Hakkebakken, denne gangen med nesten 50 deltakere på startstreken. Resultater for alle tre rennene på denne linken.

Årsmøte HIL Alpin

Det er ikke hvert år alpingruppa avholder sitt Årsmøte den 29. februar, men i år skjer det ! Møtet avholdes i Hakadal ILs klubbhus på Elvetangen kl. 1900 - innkalling her. Saksdokumentene vil bli publisert under arkfanen dokumenter i forkant av møtet. 

Velkommen !!

Klubbmesterskapsdatoer

Endelig har vi fått spikret datoer for årets klubbmesterskap i SL og SSL. Slalåmrennet 15.3 blir kun for utøvere i rangerte klasser (11 år og eldre), mens storslalåmrennet 22.3 blir åpent for alle, dog med en kortere løype for de under 11 år.

Invitasjoner: SL / SSL

Telenorkarusell 2 av 3

Sesongens andre renn i Telenorkarusellen ble avviklet mandag 13.2 i Hakkebakken, denne gangen med 41 deltakere på startstreken.

Resultater på denne linken.

Jonas Buer vant NeRo Cup !

Lørdag og søndag var det duket for den tradisjonsrike NeRo Cup i Åslia, med storslalåm lørdag og superkombi søndag.

I 11-årsklassen ble det kåret en sammenlagtvinner i tillegg. Lørdag vant Magnus Sande Graff storslalåmrennet, mens Jonas Buer gikk til topps i superkombien søndag. Sammenlagtvinner ble Jonas, mens Magnus ble nummer 3.Lina kretsmester i Slalåm 14-15år !

Renn er renn, og det er viktig å delta. Onsdag 8.2 fikk Lina Stokkebekk kretsmesterskapsmedaljen som vinner i J14-15år.Varingskollrennet / kvalik for HL og AL 4-5. februar

Resultater: HL (lørdag) / AL (søndag)

Årsmøte i alpingruppa

Årsmøtet er berammet til onsdag 29. februar kl. 1900 på HILs klubbhus på Elvetangen.

27.01.2012 [LÅS]

Hakkebakkerennet 21.1

Da er Hakkebakkerennet 2012 historie. Nesten 100 deltakere var med i dette første rennet i den splitter nye Hakkebakken II.

RESULTATLISTER: 10 år og yngre (urangert) - 11 år (rangert)

Telenorkarusellrenn 1 av 3

Sesongens aller første renn gikk som planlagt mandag 16.1 i Hakkebakken.  Gledelig med såpass mange som 45 deltakere, spesielt klassen 8 år og yngre var stor !

Resultater på denne linken.

Olaløypa åpnet lørdag 14. januar

Endelig er Ola åpnet, foreløpig fra damestart.

SG Kvalik for AL/TL (12-13år) og HL (14-15år)

Vinterens kvalifiseringsrenn for hhv. Alpin Landsfinale (Telenorlekene) og Hovedlandsrennet er like rundt hjørnet. Det starter tøft i år, med begge SG-rennene helga 14-15. januar i Kvitfjell. Det vil her bli arrangert fartstrening to dager i forkant.

Uttrekk av renn i terminlista

Under arkfanen treningsgrupper finnes linker til påmelding til mange av vinterens renn.

FIS-gjengen på tur

2012 startet med en heftig tur til Oppdal for 5 av våre førsteårs FIS-løpere for å delta i ikke mindre enn 6 renn i løpet av like mange dager 3-8. januar. Pangstart på det nye året ! Vi er spente på hvordan de klarer seg i rotteracet om gunstige FIS-punkter.

Vi ønsker Thea, Madde, Reka, Didi og Jackson LYKKE TIL på turen :-)

Godt Nyttår 2012 !

Da skriver vi 2012. Hakkebakken og Terrengparken er foreløpig de eneste løypene som er åpne i Varingskollen. Skitreningen for alle grupper har startet. Rennsesongen har også startet: FIS har holdt på siden i begynnelsen av november, mens de aldersbestemte klassene starter nå i januar.

På hjemmebane, står rennarrangementene også for tur de nærmeste ukene: - Telenor karusellrenn mandag 16. jan - Hakkebakkerennet lørdag 21. jan - Kvalikrenn for HL og TL, lørdag og søndag 04.-05. feb.

God Jul

Julefreden har senket seg. Håper alle har ønsket seg litt snø hver til jul. Høsten bød på endel utfordringer i forhold til samlingene pga. værforhold. Men det meste er gjennomført, dog etter litt endringer. FIS-løperne har startet rennsesongen. Unn dere alle noen gode juledager med familie. Så er det forhåpentligvis bare å gjøre seg klar til mange økter på ski.23.12.2011 [LÅS]

Varingskollen åpnet lørdag 10. des 2011

Så har endelig Varingskollen åpnet for sesongen. Foreløpig er det kun Terrengparken som er åpen. Den ene siden er for frikjøring, mens den andre siden er satt opp med noen rails og hopp.

Skiskolen 2012

Teknisk feil på internettforbindelsen til en av våre webservere medførte at Skiskoleportalen var utilgjengelig ca. et døgn fra kvelden 27. november.

Samlinger de nærmeste 2-3 ukene

Pga. den stadig uteblivende vinteren er det adskillige omrokkeringer på planen for skisamlinger for tiden. Det siste nå er at det helga 3-4. desember vil være mulig å gjennomføre skitrening på Geilo, og det jobbes nå intenst med å organisere transport, innlosjering, trasétilganger etc. I tillegg er det "over natta" blitt satt opp FIS-renn 1-2.12 (tor/fre) på Geilo slik at Gruppe 1 reiser oppover til disse.

I og med at det er masse som skjer og en del som endres tett før avreise er det SVÆRT VIKTIG at hver enkelt gjør sitt beste for å holder seg orientert og oppdatert ved å følge med her på websidene (hver enkelt treningsgruppe), på aktivitetskalenderne, på epost osv.

Skiskolen 2012

Det åpnes for påmelding til vinterens skiskole mandag 21. november. For informasjon og påmelding se Skiskoleportalen.

Sölden 2011

Det andre året hvor høstferien ble lagt til Sölden. Først en uke med påskevær, så kom en meter med snø. Siste del av oppholdet var forbeholdt FIS-gjengen. Da kom finværet tilbake, og gjengen koste seg sammen med World Cup sirkuset.

Reportasje kommer ...

Barmarksfest 22.10

Tradisjonen tro avholder vi "barmarksfest" i forbindelse med bruktmessehelga. Invitasjon er distribuert i de respektive foreldregrupper - se denne linken.  WELL MØTT !!!

Utstyrsregler FIS

Oppdatert utstyrsreglement for FIS-løpere er nå tilgjengelig under "Dokumenter" > Utstyrsregler. Det er for kommende sesong noen små endringer i fht. foregående (kortere min.lengde på ski, større min.radius på SSL for damer).

De varslede store regelendringene vil ikke bli innført før sesongen 2012-2013, og da kun for WC og EC - for "vanlige" FIS-løpere vi disse være gjeldende fom. sesongen 2013-2014.

Info om Skilisens/-forsikring

Nyttig og oversiktlig informasjon om Skiforbundets obligatoriske ordning med lisens/forsikring for utøvere fra fylte 13 år er å finne på

skilisens.no

Merk at forsikringen for fjorårets skisesong er gjeldende tom. 15. oktober, som også er betalingsforfall for kommende sesong. HVIS NOEN løpere over 13 år ennå ikke har mottatt faktura for betaling av skilisens for 2011-2012, TA KONTAKT med Leif-Åge.

Oppstart treningsgrupper 7-9 år og 10-11 år

Da er det på tide å starte opp barmarkstrening for de yngste utøverne, inntil Hakkebakken åpner. Dette er myntet på de utøvere som vil være med å trene to kvelder i uka i Hakkebakken i vinter. Det er ikke det samme som Skiskolen, som først starter opp i Januar, og har trening en kveld i uka. En

info-flyer om alt dette vil bli delt ut på barneskolene i bygda før høstferien. Treningen starter i uka etter høstferien.

Mens vi venter på snøen...

...drar alpinistene igjen til Østerrike og Sölden i høstferien. Hjemme igjen er det trolig å fortsette og vente på snøen. Da kan vi jo arrangere vår årlige Bruktmesse. Den finner sted på Slattum Skole 22-23.oktober. Den samme lørdagen blir det tradisjonen tro Barmarksfest for de voksne.

Hardhausen 2011

Bilder fra Hardhausen 2011

finnes på denne linken. Skikretsen har denne reportasjen på sin nyhetsside Akershus Skikrets.

Høsten er her allerede...

Kveldsmørket senker seg stadig tidligere på kveldene, og straks er det oppstart på skoler, barmarkstreninger og samlinger.

Sommeren er her !

Forsommerens ski- og barmarkssamlinger er vel unnagjort, og de siste felles barmarkstreningene er rett rundt hjørnet. VEL BLÅST, benytt anledningen til en velfortjent sommerpust i bakken så møtes vi igjen uti august klar for nye utfordringer :-)

CRAFT kleskolleksjon

Informasjon på denne linken - bestillingsskjema her - oversikt mål og størrelser her.

Bestillingsskjema i excelformat blir sendt ut på mail fra foreldrekontaktene for utfylling. For andre som er interessert, så ta kontakt med Torill, så vil dere få tilsendt bestillingsskjemaet.

Juvass åpnet før 17. mai

Fersk statusmelding på skiinfo.no om

Galdhøpiggen Sommerskisenter :-)

Sesongavslutning tirsdag 26. april

Tirsdag den 26. april ble vår årlige sesongavslutning avholdt i Aulaen på Hakadal Ungdomsskole. Premieutdeling fra klubbmesterskapene. Foredrag ved Aleksander Aurdal, før kvelden ble avsluttet med utdeling av Erling O. Fjeldstad's minnepris. Vinnerne ble Christian Nummedal og Kristoffer Haugland.

Neste sesong

Vi ønsker alle en riktig god påske. Nyt resten av april måned. Lad batteriene - neste sesong begynner allerede mandag 2. mai for treningsgruppene 1, 2 og 3.

Vårtilbud på neste års racingski fra Torshov

 

Det er nå klart for bestilling av av neste års racingski til svært gode priser nå på vårparten. Her er det gode muligheter til prisklipp for de som måtte ha behov for å fornye eller utvide skistallen.

Stort utvalg i racingski og bindinger fra Atomic, Völkl, Fischer, Elan, Rossignol og Nordica - se

bestillingslisten for priser og annen info. Merk at oppgitte priser gjelder ved bestilling innen 1. juni.

 

Torshov Sport, Vogtsgate 47, tlf 2289 3333, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Web: www.torshovsport.no - www.facebook.com/torshovsporthovedbutikken

Vilde på 11.plass i NM Jr. 1

For junior 1 (årsklassene 1994 og 95) ble de tekniske NM-øvelsene avholdt på Hovden umiddelbart etter vårt NM for Jr.2 i Varingskollen. Eneste representant for Hakadal Alpin var her Vilde Sørlie Paulsen, som oppnådde en finfin 11.plass i SL (6.3) men var uheldig i SSL'en dagen før (24.plass).

Avslutning 7-9 og 10-11 år

Idag 7.april var siste ordinære treningsdag for de to yngste gruppene. Trenerne hadde lagt opp til en speedtrack-løype så alle som ville kunne kjøre rett ned Hakkebakken i hockey og få målt farten - veldig spennende ! Resultater her. Etterpå var det grillings for alle som ønsket, nede ved varmestua.

NM Junior II

Da er vårt FIS-/NM-arrangement vel unnagjort - til tross for utfordrende vær- og føreforhold ble både SSL-rennet lørdag og SL-rennet søndag gjennomført etter både plan og forventninger.

Se arrangementssiden for bl.a. resultater.

Noen bilder:

Klubbmesterskap SL

Da er årets klubbmesterskap i SL unnagjort - resultatlister er som vanlig å finne på vår resultatside.

Doffen vant i Super-G !

Så er Hakadal Alpin endelig på toppen av pallen i en landsfinale ! Kristoffer Haugland gikk helt til topps i avslutningsøvelsen Super-G under Hovedlandsrennet på Voss. Tidligere på dagen klarte han en 3. plass i Superkombinasjonen og en 5.plass i Utfor. Fantastisk prestasjon - VI GRATULERER !!!

HL newsflash

HL-løperne Doffen, Madde, Reka og NoHope m/støtteapparat Helge og Ragnar ankom Voss lørdag ettermiddag. Værutsiktene er dessverre svært dystre, men alle er like (?) blide for dét.

Følg med på HL-jentebloggen :-)

Mandag:  HJEELP - vi drukner... Oppdatert webcam på

Slettafjellet...

 

Tirsdag: Sipregn også idag, og tidvis snøstorm, men ikke værre (!) enn at SSL-rennet kunne avvikles - knallresultat av Rebekka med 9.plass, veldig bra også av Madeleine (23). Doffen var uheldig og kjørte ut i første omgang (passerte mellomtid på nest beste tid...), Martine røyk ut i andre.

Onsdag: Kontinuerlig, kraftig REGN, men SL-renn ble det; nytt flott resultat av Rebekka med 14.plass - Martine havnet på en fltt 32.plass av 76 startende. Madeleine og Doffen røyk dessverre ut i første omgang :-(

 

Torsdag: Slalåm-delen av Superkombinasjonen var på programmet. Madeleine kom på 35.plass - Martine kom på 55.plass. Mens Rebekka kjørte ut. Og endelig ble det plassering på Doffen, der han hører hjemme; en 5. plass. Nå må han vente spent til lørdag.Fredag: Treningsdag i utforløypa - to gjennomkjøringer, alle fire løperne er spente på morgendagens konkurranser i utfor og super-G... Lørdag: Siste konkurransedag i årets HL (svært dårlig værvarsel for søndag) - første renn var utfor, knallplassering av Doffen (5.plass, 1.05 bak vinneren), også Madde knallet til med en feiende flott 15.plass (+5,43). Reka noe mer forsiktig i fart (35/+7.51), Martine 60 (+12.97). > Super-kombi (slalåm igår + utfor idag): Doffen kom på 3.plass !!! Madde 24, Martine 54, Reka uplassert (kjørte ut i slalåmen). > Super-G: Doffen vant (-0.73) !!!  8.plass til Reka (+3.48), Madde 38 (+7.48), Martine kjørte ut.

Alpin Landsfinale

Da er Alpin Landsfinale 2011 i Jølster historie. Torsdag SG trening - Gina 35 (av 77 startende, 7.84 bak bestetid), Marcus André 57 (av 112, +7.93). Petter fra Lørenskog kjørte ut.Fredag SG: Gina 56 (av 79, +8.51) Marcus André 53 (av 112, +6.29) Petter fikk et knallresultat; 24 (+3.21). Lørdag SSL: Gina 21 (av 79, 6.22 bak vinneren), Marcus 53 / Petter 32 (av 107, kun én omgang)Søndag SL: Gina 18 ( av 77, +7.98 ), Marcus 32 (av 107, + 11.10), Petter 53.

Se alle resultatlistene i nedre del av vår resultatside :-)

Hakadal Winter Olympics 2011 er over

Hakadal IL Ski (alpin + langrenn) var teknisk arrangør av årets Winter Olympics i Hakkebakken tirsdag 22.3 - et tilrettelagt aktivitetstilbud for fysisk og psykisk utviklingshemmede i Nittedal Kommune. Partnere var Miljøhuset Gnisten, "På Sporet" prosjektet,

www.specialolympics.no og Hakadal IL - Ski. Dette var invitasjonenNittedal Røde Kors sørget for snøscooter tur ned fra langrennstadion. Og noen tøffinger fikk prøve seg på SIT-ski. .Renn 3 i Telenorkarusellen

Det tredje og siste rennet i vinterens Telenorkarusell ble avviklet i Hakkebakken mandag 14. mars. Gledelig stor deltakelse på dette avslutningsrennet, over 60 startende ! Resultatene er å finne på vår resultatside (og her).

Varingskollen Open 2011 - freestyle/jibbing

Jibbegruppens nå årvisse Varingskollen Open ble avviklet i Terrengparken søndag 13. mars. Mer enn 60 deltakere og mye flott innsats ga et knallbra arrangement - en stor takk til alle deltakere, funksjonærer og andre bidragsytere !!

Resultatlisten finnes på denne linken, sjekk forøvrig jibbegruppens

sider på face for info, bilder og video etterhvert.

3 * 2

Eline, Sivert og Anna fikk alle tre hver sin 2. plass i Åsliarennet i storslalåm lørdag, utover disse var HIL Alpin godt representert i dette tradisjonsrike rennet. Resultatene er å finne på vår resultatside og her:

10 år og yngre (urangert) / 11 år og eldre (rangert). Søndag stod Super-G på programmet. Ingen hakadøler på pallen. Resultater her:

10 år og yngre (urangert) / 11 år og eldre (rangert).

 

Morgentrening 12. - 13.  mars Super-G

Lørdagens morgentrening ble gjennomført i strålende sol og nydelig føre, det ble observert -15 grader nede på Rv4 på mårrakvisten 0745, men det ble raskt mildere utover formiddagen. Treningstider her.

 

Søndag var det mildere, skyet og tildels dårlig sikt - treningstider

her (obs. det er feil navn på et par løpere (gr 2) som kjørte på feil nr, men nr er riktig (tror det var Vemund og Kristoffer som ikke var der, men at Marcus (+en til) kjørte på en av deres nr))

Klubbmesterskap SSL avviklet

Da er årets klubbmesterskap i SSL vel avviklet (10.3) på fortreffelig vis under supre forhold i Olaløypa. Det var rekordstor deltakelse (96!), spesielt hyggelig var det at så mange av våre aller yngste løpere (fra 7-9årsgruppa) stilte opp og fikk sin ilddåp !

Det var også en god del løpere fra Harestua IL på deltakerlisten, og de brukte dette rennet som eget klubbmesterskap. Hyggelig at vi kan samarbeide med andre klubber på denne måten - gir jo minimalt med ekstra arbeid for oss som arrangør.

Resultatene er å finne på vår resultatside og her:

10 år og yngre (urangert) / 11 år og eldre (rangert).

Klare for Telenorlekene

Gina Hagen og Marcus Andre Joteig er klare for Telenorlekene (Alpin Landsfinale) i Jølster 17-20. mars. Vi gratulerer og ønsker løperne lykke til ! Også Petter Holsve Olsen (Lørenskog), som trener med Hakadal Alpin er kvalifisert. Endelig uttak for Akershus Skikrets finnes på

denne linken.

Klubbmesterskap

Da er datoene for årets klubbmesterskap bestemt: - Torsdag 10. mars (SSL) - Mandag 28. mars (SL) For nærmere informasjon se

invitasjonen. SSL-rennet 10.3 vil også være klubbmesterskap for Harestua Alpin, så her forventes det å bli mange deltakere !

Det er ønskelig at flest mulig benytter paamelding.no for påmelding til klubbmesterskapet, dette for å effektivisere/redusere "sekreteriatets" arbeid i forkant av rennet. Rennoversiktene for de enkelte treningsgruppene er oppdatert med dette.

Treningstider fra Varingskollen i vinterferien

Ifm. vinterferie-treningen ble det målt hastigheter i en speedtrack-løype med start litt nedenfor Vassfaret og mål ved sekretariatet. Det ble oppnådd høye hastigheter, aller raskest var Martine Hope Løvaas med over 103 km/t (onsdag). Resultater: onsdag - torsdag

Klare for Hovedlandsrennet

Rebekka "Reka" Stenersen, Madeleine "Madde" Adolfsen og Kristoffer "Doffen" Haugland er klare for Hovedlandsrennet som går på Voss i perioden 21.-27. mars. Og Martine Hope Løvaas, har også rykket opp fra reserveplass, og er klar for Voss. Vi gratulerer og ønsker løperne lykke til ! Det endelige uttaket finnes på

denne linken.

Årsmøte i alpingruppa

Årsmøtet ble avholdt torsdag 17. februar kl. 1900 på HILs klubbhus på Elvetangen.

Hakadal Alpin kuppet Varingen

Forsiden + 5 hele sider inne i avisen om helgens kvalikrenn i Varingskollen. Ikke verst!!Varingen 16.02.11

Renn 2 i Telenorkarusellen

Det andre rennet (av 3) i vinterens Telenorkarusell ble avviklet mandag 14.2 i Hakkebakken. Resultatene er å finne på vår resultatside (og her).

AL-/HL-kvalik i Varingskollen 12-13.2

Så er den store kvalifiseringshelg i storslalåm i Varingskollen over for i år, AL (lørdag) og HL (søndag). To kalde dager, men resultatene varmet. Marcus 7 og Gina 12 lørdag som de beste, søndag endte Doffen fattige 9 hundredeler fra seier, mens Rebekka besteg tredjetrinnet på pallen blant jentene. Doffen og Reka er da allerede klare for Hovedlandsrennet !

Resultatlister: AL - HL / Kvalik.status så langt:

AL - HL

Varingen var tilstede i bakken

Gina flesket til i AL-kval (SL)

Gina Hagen er ordentlig i siget om dagen - i onsdagens AL-kvalik i Asker endte hun på en flott 6.plass etter å ha kjørt ned til 3.dje beste tid i første omgang. Dette blir spennende i fortsettelsen, og kan veldig godt ende opp med Jølster-tur senere i vinter...

Også Marcus André Joteig viste tenner i rennet, 14. beste tid i første omgang viser at han har godt potensiale. Dessverre buttet det litt i andre runde.

Resultatliste her og Varingen viser dette i nettavisen

Doffen uttatt til internasjonalt renn for Norge

Med bakgrunn i forrige helgs gode resultater i E-CO alpincup er Kristoffer "Doffen" Haugland nå tatt ut til troppen som skal representere Norge i Skofja Loka (Slovenia) 19-20. februar.

Vi GRATULERER og ønsker GOD TUR og LYKKE TIL !!! Mer info på

denne linken.

Vintertilbud racingski fra Torshov

 

Vi har fått tilbud om kjøp av racingski til svært gode priser nå midt i vintersesongen. Her er det gode muligheter til prisklipp for de som måtte trenge å fornye eller utvide skistallen

Torshov skriver:

Salg i alpinavdelingen !Med fremdeles mye av vinteren igjen kan du nå gjøre et godt kjøp i vår alpinavdeling: - Årets racingski: 40% - Fjorårets racingski: 50%

Vi har stort utvalg i racingski fra Atomic, Völkl, Fischer og Nordica. Noen av disse er også tilgjengelig fra vår

nettbutikk.

Kontakt oss for tilgjengelige skimodeller og lengder ! Vi kan levere ski til alpinister i hele landet.

Med vennlig hilsenTorshov Sport, Vogtsgate 47, tlf 2289 3333, epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Web: www.torshovsport.no - www.facebook.com/torshovsporthovedbutikken

Sterk innsats i E-Co alpincup, Hemsedal

HIL Alpin hadde denne gangen to deltakere med i den årvisse E-CO Alpincup i Hemsedal. Dette er også uttaksrenn for deltakelse for Norge i et av verdens største rennarrangementer for aldersbestemte klasser, det berømte Trofeo Topolino i Italia senere i vinter.

Kristoffer "Doffen" Haugland gjorde det skarpt i lørdagens SSL-renn og oppnådde en andreplass, kun slått av Supermann Solheim fra Heming. Doffen kjørte ut i søndagens slalåm, mens Didrik Langmoen Nilsen havnet midt på treet begge dager.

Resultatene på vår Resultatside :-)

Hakkebakkerennet 2011

Vårt tradisjonsrike renn for de yngste i Hakkebakken ble en gedigen suksess ! Optimalt vær og snøforhold, kjempedeltakelse (115 løpere !), "norgesrekord" i rennavvikling og attpåtil et bugnende premiebord gjorde at det var svært mange barn og foreldre som satte nesen hjemover med smil om munnen...

Resultatene er å finne på vår Resultatside :-)

Gina ble også kretsmester i slalåm !

Fredag ble det avviklet kretsmesterskap i slalåm for 12-13 åringene (Fossumrennet), og Gina Hagen gikk helt til topps i rennet som gikk i Kolsåsbakken. Se resultatlisten.

Kvalikstatus

For de som måtte være interesserte, så er skikretsens oversikter som viser løpernes oppsamlede kvalikpoeng å finne på følgende linker:

HL (14-15år)  / AL (12-13år, ingen renn gjennomført ennå) .

Doffen kretsmester i slalåm

Kristoffer "Doffen" Haugland ble kretsmester i slalåm i 14-15 årsklassen i Marikollen onsdag 26. januar ! Rebekka "Reka" Stenersen ble nummer 3 i jenteklassen, tett fulgt av Madeleine Adolfsen på fjerdeplass. Se vår resultatside og Varingen  (førstesideoppslag i nettavisen :-)

Åsliafarten SG

Bra deltakelse og innsats fra våre løpere i Åslia søndag 13.1 - se vår resultatside.

AL- og HL-kvalik SG i Kvitfjell 19-20.2

Det har dessverre vært mye frem & tilbake mht. avviklingen av de to kvalik-rennene i Super-G for hhv. AL (12-13år) og HL (14-15år). Tidligere oppførte renn i NSFs terminliste er nylig fjernet, og nye er kommet inn istedenfor.

Våre rennoversikter (12-13år og 14-15år) er nå oppdatert, og linker nå opp til korrekte rennbeskrivelser for disse rennene, samt tilhørende linker for påmelding og deltakeroversikter.

I lys av dette bes HVER ENKELT om å SJEKKE at tidligere påmeldte løpere nå er registrert på riktige lister...

Rælingspretten SL

De er også resultatene for søndagens SL-renn "fremtryllet" og lagt ut på vår resultatside.

Doffen nr. 2 i SL-kvalik for HL

Kristoffer "Doffen" Haugland leverte super innsats og ble nummer 3 i kvalik-rennet i SL som ble arrangert i Kirkerudbakken onsdag 19. januar. Det deltok også endel utøvere fra Oslo skikrets i rennet, som ikke teller med kvalifiseringsmessig (kun Akershus), dermed rykker Doffen opp en plass i forhold til renn-resultatet.

Resultatene er å finne på vår resultatside (og her).

Telenorkarusellen 2011 er i gang

Da er konkurranse-sesongen igang også for klubbens yngste - det første av vinterens 3 Telenorkarusell-renn ble avviklet mandag 17.1 i Hakkebakken. Mange spente barn stod på start med nummer på brystet for første gang, og det virket som samtlige var svært fornøyde da de suste over mål både i første og andre omgang !

Resultatene er å finne på vår resultatside (og her).

Årsmøte i alpingruppa

Årets årsmøte er berammet til torsdag 17 februar kl. 19:00 på klubbhuset på Elvetangen.Annonsert 15.januar (LÅS)

Skiskolen 2011 er i gang

Årets skiskole startet tirsdag 11 og onsdag 12. januar for de ulike kurspartiene, og det er derfor nå stengt for påmelding. Tett oppunder 200 deltakere ble tatt inn denne gangen, omtrent som ifjor, altså en grei elevmasse å håndtere. Mest rift har det vært om de kursene som starter kl. 18:00.

VI HÅPER OG TROR at årets skiskole vil bli like suksessfull som tidligere år! En av de største skiskolene i landet!

Christian nummer 13 av 28 i World Cup

Christian Nummedal var én av tre løpere som nylig var tatt ut av Norges Skiforbund til å representere Norge i FIS Freestyle Ski World Cup i Kreischberg i Østerrike, 21.januar. Christian reiste sammen med Team Norway til Østerrike. "Dette er veldig moro. Det står det respekt av. Både Christian og Marte er utvalgt i konkurranse med mange andre, så det er veldig morsomt. Christian i lys av sin innsats og prestasjoner, Marte i lys av sin innsats som trener. Begge disse gjør at vi kan være stolte. De viser hvorfor det er motiverende å bruke fritiden sin på ungdommen." Dette sier vår sportslige leder André Hagen.

Marte til VM !

7-9årsgruppens Marte Dahlen Lium er en av to unge norske trenere som av Norges Skiforbund er trukket ut til å delta på en ukes Youth Camp under årets alpine verdensmesterskap som avvikles i Garmisch Partenkirchen 7-20. februar.

 

Se denne linken for nærmere informasjon om opplegget -

VI GRATULERER SÅ MYE, og ønsker Marte en riktig god tur og en minnerik opplevelse !

Resultater

Som vanlig er IRS sin hjemmeside et godt utgangspunkt for å fange opp resultater fra sesongens renn. Intet unntak i år heller. IRS sin

resultatbørs. Sjekk også vår egen resultatlisteside som nå oppdatert for å møte sesongen 2011.

Telenor karusellrenn

Vi har igjen gleden av å invitere til våre nå faste Telenor karusellrenn i Hakkebakken. Årets renn finer sted på mandager, henholdsvis 17.januar, 14. februar og 14. mars 2011. Disse kveldene blir det ikke trening for de yngste gruppene, men derimot renn. Sjekk derfor tidspunktene. Se årets invitasjon.

Renn i Hafjell 28.12

ØTIs årvisse

julerenn arrangeres som vanlig i Hafjell 4. juledag. Endel av HIL Alpins løpere deltar som vanlig her, noen av disse har attpåtil samling i anlegget i romjula. Det er ingen samlet påmelding til rennet, hver enkelt må besørge dette (via MinIdrett) - foreløpig deltakerliste er å finne på

denne linken (oppdateres fortløpende).

Julehilsen

Tiden er inne for å oppsummere sesongen/året 2010 så langt og å formidle en julehilsen. Nyt julehøytiden sammen med familie og venner, og ikke glem at romjulen ofte er en god tid for sportslige aktiviteter. Kanskje noen nye ting ligger under juletreet ?

Aktivitetskalenderne friskmeldt

De tidligere annonserte uregelmessighetene i våre aktivitetskalendere ser nå ut til å ha "gått over" uten at det egentlig er foretatt noen endringer i vårt oppsett. Vi antar derfor at "vår leverandør" Google har fått ordnet opp i noe interne greier...

FEIL på AKTIVITETSKALENDERNE

Viktig informasjon: Det har oppstått en beklagelig feil på de fleste (alle?) gruppenes aktivitetskalendere. Oppførte aktiviteter presenteres i "hytt og pine" på nettsiden og har tilsynelatende flyttet på seg / endret utstrekning i tid. Bakgrunnsdataene er imidlertid intakte, slik at hvis man klikker seg inn på de enkelte aktiviteter vil man se korrekt (uendret) informasjon. Noen har underveis ment at om man velger "Uke"visning eller "Agenda"visning (velges oppe i høyre hjørne av kalenderen) så ser ting riktig ut, uten at vi har funnet noe systematikk i dette.

Webvaktmester'n er på ballen...

Full rulle i jibbegruppa !

Jibberne har nå for alvor begynt å røre på seg. Følg aktiviteten her på nettsidene og ikke minst på

Facebooksidene til gruppa !

Preppekurs 30.11 på NIH

SWIX i samarbeid med SkiSport avholder preppekurs på NIH (Idrettshøgskolen) tirsdag 30. november - se flyer. Påmelding direkte til arrangøren senest 29.11 (ikke 26. som angitt på flyeren).

Bestilling SWIX

For de som ønsker å bestille SWIX produkter til rabatterte priser har vi nå fått en bestillingsliste. Fyll ut og send/levér til Torshov Sport, hvor varene må hentes av den enkelte etterhvert som de leveres fra SWIX.

Skiskolen 2011 - nå åpnet for påmelding

Påmeldingen til vinterens alpinkurs ble åpnet på kvelden mandag 15.11- sjekk skiskoleportalen for nærmere informasjon og påmelding. 24 timer etter åpning for påmelding var det registrert over 90 deltakere.

SISTE: Noen kurs er allerede fulle. Spesielt kursene kl. 18:00 for de yngste. I den anledning er det satt opp noen ekstra kurs. Det gjelder med andre ord å være rask på labben med påmelding og betaling av deltakeravgift !

Hakkebakken har åpnet

Da er ventetiden over: Hakkebakken åpnet søndag 14. november :-)

Novembertilbud jibbeski

Vi har fått sesongtilbud på jibbeski fra Torshov Sport - se

bestillingsskjema. Merk at noen av skiene er inklusive binding. Angitte priser gjelder ved bestilling før 1. desember, sendes til vår kontaktperson Jonas på TorshovSport (epostadr. espen (a) torshovsport.no).

Utstyrsregler FIS for kommende sesong

Om noen skulle være i tvil om hva som gjelder av formelle regler mht. utstyr (ski) for FIS-løpere kan dette sjekkes på denne siden. Det er ingen endringer i forhold til foregående sesong når det gjelder skilengder, radier, maks.høyde på bindinger osv.

Jeg vil hjelpe til ......... i vinter

I år som tidligere år skal det arrangeres viktige renn i Varingskollen. Vi tenker da spesielt på NM for eldre junior, første helga i april. For de som allerede nå vet at de har anledning til å hjelpe til som funksjonærer, kan man nå melde seg til tjeneste. Vi forbeholder oss retten til å disponere alle funksjonærer til de oppgaver som er nødvendige for å få ressurskabalen til å gå i hop, men vil naturlig nok søke å etterkomme alles ønsker så langt som mulig. DETTA BLIR KNALL :-)

 

Skimesse 2010 - vår årlige salgsmesse for brukt og nytt utstyr.

Lørdag 6. november på Slattum Skole, med mulighet for å levere inn utstyr torsdag 4.november på klubbhuset på Elvetangen.

Se flyer

Ny samling til Sölden.

Gruppe 1 og gruppe 2 har deltagere på denne samlingen, som finner sted fra torsdag 21.okt til onsdag 27.okt, og som topper seg med å være midt oppe i World-Cup åpningen i storslalom lørdag og søndag.

Fantastisk skisamling i Sölden !

Se hva som kom på trykk i Varingen

Denne høstens samling ble en formidabel suksess. Totalt 28 løpere reiste nedover 1. oktober, de yngste for 1 uke (høstferien) og Gruppe 1 for et to ukers opphold i Ötztals perle Sölden. To biler fullpakket med ski og utstyr ble sendt i forveien, mens løpere og medfølgende voksne (totalt 50 pers) fløy til München og busset videre 3.5 timer før vi ankom Sölden rundt midnatt.

Den første uka ble simpelthen helt fantastisk, med utrolig vær, knall snøforhold på breen, supre treningstraséer, null kø i heisene og flott innkvartering. Vi var forlagt på tre ulike pensjonater i Innerwald i utkanten av selve "byen" (1500moh), ble busset opp til basestation for skianlegget på breen (Rettenbach/Tiefenbach) 2600moh og boltret oss herfra og opp til ca 3200moh.

Spesielt Gruppe 1 (de eldste) fikk oppleve å trene "sammen med" (dvs. hadde treningstrasé ved siden av) diverse Europacup- og Worldcup-lag, og fikk se bl.a. Bode Miller, Kalle Palander, Ted Ligety, Benjamin Reich i aksjon !

... mer stoff/bilder kommer ! ...

Oppstart trening yngre aldersgrupper høsten 2010

Da starter sesongen for treningsgruppene 7-9 år og 10-11 år. Trening henholdsvis en og to kvelder i uka. Se vedlagte flyer

Lisens / forsikring

Ny sesong er igang og da er det greit å sjekke at man har tegnet skilisens / skiforsikring - dette gjelder for alle som har fylt 13 år og er bl.a. obligatorisk for å kunne delta i terminfestede renn. Ta kontakt med Lisensansvarlig for nærmere informasjon.

Turntrening i Heminghallen 22.8

Vi har vært så heldige å få innpass for en skikkelig økt med turntrening i Heminghallen søndag 22.8 - noe som virkelig bør være et scoop for utøverne i treningsgruppene 1 og 2 !

Se denne videoen  fra turntreningen - av Didrik Productions ;-)

Flott tur til Hafjell !

Nesten 30 personer hadde meldt seg på til å prøve downhill-sykling i Hafjell BikePark tirsdag 10. august. Og FOR en dag det ble...

 

Mer tekst og bilder følger.

 

Sommeren 2010 - egentrening

Her ligger excel-arket med treningskalender for sommeren og høsten, samt

beskrivelse av øvelsene for hurtighet, styrke og spenst progr. 1 /

progr. 2 - her er det bare å STÅ PÅ med egentrening gjennom sommerferien !

NM 2011 eldre junior

Hakadal Alpin er av Norges Skiforbund tildelt Norgesmesterskapet i slalåm og storslalåm for eldre junior (18-20 år) i Varingskollen 2.-3. april. Rennene er åpne også for andre FIS-løpere, men NM-status gjelder kun for klassen Junior II.

Pulsklokker

Vi har innhentet tilbud på pulsklokker fra Torshov Sport, noe som er veldig nyttig i forbindelse med barmarkstreningene. Se HER for mer info og bestilling.

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær

Hvis dere er interessert i tøy til f.eks barmarkstrening så presenteres en kolleksjon fra Craft her for kjøp gjennom Torshov Sport. Bestillingsskjema

Sesongstart 2011

Ikke noe rom for å ligge på latsiden. Mandag 3. mai er første treningsdag. Gruppe 1 starter med å "pumpe jern" i Hakadalslabben, mens gruppe 2 starter med turning på Lahaugmoen.

Sesongavslutning 27.4

Tradisjonen tro avholdes årets sesongavslutning tirsdag 27. april på Hakadal Ungdomsskole kl 1900, med diverse premie- og prisutdelinger.  Invitasjon HER

Neste års skimodeller klare for bestilling

 

Bestillingslisten for neste års racingski- og bindinger er nå tilgjengelig. Det lønner seg å være tidlig ute med å bestille racingutstyret til neste sesong !

Aktuelt utstyr - til svært fordelaktige priser - kan forhåndsbestilles tom. 1. juni 2010 på følgende måter: > i butikken, Vogtsgt. 47 > via epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Siste uka med skitrening i Varingskollen

Vinteren synger nå for alvor på siste verset, ihvertfall her i Hakadal. Vi har tidligere fått signaler om at Kollen skal være åpen for trening ut neste uke (18.4) og de eldste gruppene har derfor planlagt med dette. FØLG IMIDLERTID MED på epost/treningskalender i tilfelle vi skulle bli nødt til å "sommerstenge" på kort varsel før dette.

Det er uansett behov for hjelp fra voksne (med ski) til å få  tatt ned og fraktet sikkerhetsnett fra Olaløypa  - STILL OPP og BIDRA til dette, så slipper 2-3 mann å slite seg ut med dette også i år...

Kvitfjellrennet 2010 i knallvær

Som vanlig var det bred deltagelse fra Hakadal Alpin under Kvitfjellrennet lørdag og søndag. Se resultatlister, hvor dere finner link til Bærum Skiklub sin hjemmeside.

Siste skitrening for 10-11år, "Stians Racing Raptors"

Idag torsdag 25.3 hadde 10/11årsgruppa sesongens siste fellestrening. Stian og Thomas hadde lagt opp til "speedtrack" med innlagt fartsmåling som en spennende aktivitet denne gangen, dette var helt tydelig noe som falt i smak hos løperne ! Resultatene fra fartsmålingen finnes på denne linken. Etter skikjøringen var det felles grilling, kaker og kaffe, dessuten fikk trenerne overrakt en liten "takk for i år" hilsen fra gruppa, hvert sitt gavekort på Torshov Sport.

2 løpere fra 12-13 årsgruppa med til AL !

Sondre var allerede klar for Alpin Landsfinale / Telenorlekene på Oppdal i dagene 24.-28.mars. Nå er også Marcus André kommet med, etter å ha gått i spenning som første reserve.

Her kan dere følge med på hva som skjer under AL på Oppdal.

Sondre hadde 19. beste tid i andre omgang under torsdagens Super-G trening. Sondre ble nr. 63 og Marcus 93 i Super-G fredag. Storslalåm lørdag: Sondre 46 og Marcus 66. I søndagens slalåm ble Marcus disket i første omgang, Sondre brøt i andre. Da er AL over.

Varingskollen Open - twin tip / jibbing / best trick !

Onsdag 24. mars i Terrengparken kl. 18:30

-

invitasjon. Påmelding via www.paamelding.no senest 23.3 eventuelt i bakken på renndagen fra kl. 1800.

Norwegian Open på Norefjell 13-14.3

Rapport fra Jibbegruppas besøk på Norefjell helga 13-14/3 på jibbegruppesiden :-)

Hovedlandsrennet 2010

Rekordstor deltakergruppe i år (3 jenter, 6 gutter - Haavard kom med under fartsdisiplinene) fra 14-15årsgruppa i Hovedlandsrennet som gikk av stabelen i Hafjell 13-19. mars; SSL lør, SL søn, utfortrening man-ons, Utfor tor, Super-G fredag (SG ble avlyst).

Oppdatert informasjon, resultatlister etc. finnes på Hovedlandsrennets nettside.

 

Våre løpere på Hovedlandsfinalen i Hafjell: Simen, Espen, Johannes, Andreas, Madeleine, Rebekka og Emilie. Kristoffer og Haavard var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Telenorkarusellen

Det tredje og siste av rennene i Telenorkarusellen gikk av stabelen torsdag 11.mars i Hakkebakken. Invitasjonen her - denne ganger var det premiering til alle som hadde deltatt i minst to av rennene.

Vi fyrte opp grillen som vanlig, til glede for de som ikke rakk middagen hjemme først :-)Resultater HER.

Friske gutter i 7-9 år !

Magnus Sande Graff og Jonas Buer syntes tydeligvis ikke det holdt med bare to renn (klubbmesterskapene) i helga, og reiste like godt til Lommedalen og Budstikka Cup på søndag. Der bet gutta ordentlig fra seg, og fortsatte den supre kjøringen de har vist både på trening og renn tidligere i sesongen ! Skikkelig artig, dette lover godt for kommende sesonger :-)

Resultatliste

HER, samt på vår resultatside (nederst).

Klubbmesterskap i Olaløypa

Fredag 5. mars ble årets klubbmesterskap i slalåm avviklet,

lørdag 6. mars var det storslalåm - begge i Olaløypa.

Invitasjon slik den forelå her - Resultatene finnes på våre resultat- og arrangementssider.

Trening i Varingskollen vinterferien

Onsdag 24.feb: SG-trening morgenøkt avlyst pga. kulde (-25). Slalåm gjennomført på kvelden. Torsdag 25.feb: SG-trening morgenøkt: timing-resultater. Storslalåm gjennomført på kvelden.

Fredag 26.feb to treningsøkter, først storslalåm, så mat i sekretariatet, dernest slalåm, og til slutt en veldig hyggelig avslutning med risgrøt i sekretariatet. Fremmøte kl. 08:00, sistemann forlot bakken først kl. 14:00 - et vellykket arrangement ! Velkommen til vinterferiecamp neste år også :-)

Noen bilder:

Kvalik-renn 20. og 21.2

Nok en gang gjennomførte Hakadal Alpin en flott helg med kvalik-renn i Varingskollen ! Selv om selvskryt ofte kan virke noe arrogant; dette er vi knall gode på ! > AL (12-13år) lørdag: renn-invitasjon - RESULTATLISTE (html) - tider

prøvekjørere > HL (14-15år) søndag: renn-invitasjon - RESULTATLISTE (html) - tider

prøvekjørere

Dekning i Varingen: bilder fra

lørdag - artikler fra lørdag

her og

her, fra søndag

her

Sterk innsats av Hakadal-alpinistene i kvalifiseringen til Hovedlandsrennet !

14-15årsgruppa har gjort en imponerende innsats i de 5 kvalikrennene som har vært gjennomført så langt. Nå før det siste og avgjørende kvalikrennet, hjemme i Varingskollen førstkommende søndag, ligger det an til at 3 jenter + 6 gutter fra Hakadal Alpin er kvalifiserte ! Se gruppens egen nettside for nærmere info !

AL/HL kvalik SG i Ål

14.2

Resultater er å finne under resultatlister.

NeRo Cup 12-14.2

Helga 12-14 februar går den årlige NeRo Cup av stabelen i Åslia, med SL fredag kveld, SSL lørdag og SG søndag. I 11årsklassen (eneste med rangering) blir det kåret vinnere også sammenlagt.

Besøk NeRo Cups nettsider for info og fortløpende resultater - alternativt vår egen resultatside (se nederst).

Årsmøte 17.2

Vi minner om årsmøtet onsdag 17. februar kl 1900 på HILs klubbhus på Elvetangen (ikke i alpinsekreteriatet som tidligere). Se forøvrig annonse i Varingen 10. februar - VELKOMMEN til ÅRMØTE !

Telenorkarusellen 11.2

Selv om det ble småkjølig utover kvelden igår var det få om noen sure miner å se hos de 52 deltakerne :-) Grillen var åpenbart populær, og det var tilsynelatende mange som tok torsdagsmiddagen her. Resultatene finnes HER.

BIG JUMP i Hemsedal

Rapport fra Jibbegruppas besøk til BIG-JUMP konkurranse i Hemsedal helga 6-7/2 på jibbegruppesiden :-)

FIS Hakadal

Da er to vellykkede FIS-renn lagt bak oss, lørdag 6. og søndag 7.februar - vel gjennomført som vanlig.Resultater: damer

lørdag - søndag / herrer lørdag - søndag / alle resultatene på

FISweb.

> Informasjon på rennsiden.

> Bildesamling i

Varingen

Resultater fra helgens kvalikrenn

Felles AL- og HL-kval. SG i Wyller lør 6/2.

resultatliste

HL-kval. SL Kolsås 7/2:

resultatliste

AL-kval. SL Marikollen 7/2:

resultatliste

Kvalikrenn SSL for AL/HL 20-21.2

Der er nå åpnet for påmelding til kvalikrennene vi arrangerer i Varingskollen nå i februar; > Lørdag 20.2 AL-kvalik (12-13 år) 

> Søndag 21.2 HL-kvalik (14-15 år)

Telenorkarusellen

Det andre rennet i Telenorkarusellen går av stabelen torsdag 11.februar i Hakkebakken - invitasjon her

FIS-renn i Varingskollen !

Som kjent arrangerer vi FIS-renn i storslalåm i Varingskollen helga 6-7. februar. Informasjon på rennsiden - forøvrig trenger vi flere funksjonærer så TA KONTAKT og meld dere til tjeneste !

SnowShow 2010

Det årlige SnowShow-arrangementet ble avholdt i Varingskollen lørdag 30. januar. Våre egne jibbere var naturlig nok sterkt representert og gjorde det skarpt i de ulike konkurransene. Se nettsiden til jibbegruppa for mer info, og denne videoen fra arrangementet :-)

HL-kvalik (14-15år) SSL i Hurdal

HIL Alpin var sterkt representert i dagens kvalik-renn i Hurdal, og våre eldste aldersbestemte løpere gjorde det svært godt i det tøffe selskapet. Best av våre ble Espen Måløy med en oppsiktsvekkende og svært gledelig 3.plass og Rebekka Stenersen med en solid 7.plass, utover disse ble det mange sterke plasseringer.

Det blir spennende å følge med på hvor mange av løperne som kval'er til Hovedlandsrennet i mars - Akershus Skikrets har i år kvote på 18 jenter og 25 gutter, og det er 2 kvalifiserende renn i hver av øvelsene SL, SSL og SG som avgjør hvem som kommer gjennom nåløyet !

Resultatliste Hanskollrennet

Bilder fra Hakkebakkerennet

Varingen var naturligvis på plass og lagte reportasje av rennet - og tok også en masse flotte bilder som finnes i avisens

bildegalleri :-)

Åsliafarten 2010

Det årlige SG-rennet Åsliafarten gikk av stabelen søndag 24. januar, som vanlig med sterk deltakelse fra Hakadal Alpin. Spesielt for de yngste årsklassene er dette et fint renn "utenbygds", i en bakke som passer godt til disse.

I år forsynte våre alpinister seg grovt fra premiebordet, med flere klasse-seiere og pallplasseringer samt flott kjøring i de yngre, urangerte klassene ! Resultatlister HER - opptil 10 år (urangert) - 11 år og eldre (rangert)

Hakkebakkerennet 2010

Det årlige Hakkebakkerennet ble arrangert lørdag 23.januar - se rennsiden m/div info. Resultatlister: opptil 10 år (urangert) - 11 år (rangert) -

prøvekjørere

Telenorkarusellen

Det første rennet i Telenorkarusellen gikk av stabelen mandag 18.januar i Hakkebakken - invitasjon her

Resultater HER

Norwegian Open i Hafjell

HIL Alpins Jibbegruppe gjorde en super figur under Norwegian Open i Hafjell helga 16-17. januar. Se rapporten på jibbegruppens netttside :-)

Jibbegruppa på Facebook

Sjekk ut FB-profilen til jibbegruppa - masser av flotte bilder å finne !

Årsmøte

Herved en early warning om at HIL ALpins Årsmøte vil bli avholdt onsdag 17. februar.

HIL Alpin ut på tokt...

Førstkommende helg 9-10. januar stiller vi med en imponerende delegasjon på Kongsberg ifm.

Funkelia-rennene (SL på lørdag, SSL søndag). Her snakker vi om en solid kick-off på sesongens renn !

7-9 år stiller med 4 løpere, 10-11 år med 3 løpere, 12-13 år 8-9 løpere, 14-15 år 7-8 løpere og jammen er det ikke én fra FIS-gruppa også :-)

Tilsammen rundt 25 løpere, og med sjåfører, søsken og støtteapparat blir det vel tilsammen en drøy busslast som inntar Bergstaden... Vi venter spent på både resultater og REISEBREV fra deltakerne, med MASSE BILDER !!!

- og jammen er det ikke noen av 14-15 årsgutta som representerer klubbens farver på

Mr. Marker lørdag (Ingierkollen) og

O'Neill Cup søndag (parallell-slalom i Kirkerudbakken).

Rennsesongen i full gang

Tradisjonen tro stilte HIL Alpin med en bra gjeng deltakere på ØTIs julerenn i Hafjell 4. juledag. Det ble som vanlig konkurrert i tre ulike løyper, med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Resultatlister finnes på ØTIs nettsider.

Ny promo-video fra Jibbegruppa !

Nok en videosnutt om jibbernes trenings"hverdag" - på Lahaugmoen -  HER og her (i eget vindu). Det jobbes tydeligvis seriøst i gruppa, vi gleder oss til å følge utøverne på snø fremover, og se hva grunntreninga gir av resultater i vinterens konkurranser ! Stor takk til Marcus Schultz som har redigert og brukt masse tid på videoene :-)

Straks jul (igjen)...

 

- Julehilsen fra styret ligger

HER

 

Knall innsats av Jibberne i Hemsedal !

"Nummedølene" representerte HIL og Jibbegruppa i Blåparken Open i Hemsedal 5-6. desember, med flotte resultater.

Artikkel + bilder finnes på jibbesiden !

Sjekk dessuten ny & spennede info på NSFs nettsider om kommende vinters

Jibbeprosjekt samt diverse nyttig info på Twintip Norge !

Hakkebakken åpner fredag

Hakkebakken åpner fredag 4.desember kl. 17:00. Gratis kjøring første kvelden.

Påmelding til mamma og pappakurs er åpnet

Påmelding kan gjøres ved å gå inn på treningsgruppene under alpin. Der er det opprettet en egen gruppe for voksne. På lik linje med slik påmelding foregår for utøverne. Kursene starter 16. og 17 desember. Invitasjon

Jibbegruppa fulltallig !

Som resultat av en utrolig interesse for dette nye aktivitetstilbudet i Alpingruppa er jibbegruppa nå FULLTALLIG med 35 aktive utøvere ! Det er sikkerhetsmessige hensyn som tilsier at man ikke ser seg i stand til å ta imot flere medlemmer.

Samling på Geilo for 14/15 år

15 løpere fra 14/15årsgruppa er på høstens fjerde (femte ?) samling på Geilo 26-29. november. Supre treningsforhold, og kjempeinnsats fra løperne. Gruppebilde av endel av løperne

HER - for de som måtte ha interesse av resultatene fra tidtakningen:

SSL fredag / SL søndag.

Nytt fra Jibbegruppa !

Jibbegruppa driver og snekrer enda en video om hvordan de jobber og hva som skjer på innetreningene før utøverne kommer på snø - mens vi venter på resultatet kan vi anbefale denne reportasjen fra en landslagssamling i twintip/jibbing :-)

Klubb- / handlekveld på Torshov Sport 24.11

I samarbeid med vår hovedleverandør Torshov Sport AS inviteres det til handlekveld tirsdag 24. november 1800-2000.

Vi får 40-60% rabatt på ski og bekledning (fra fjorårets sortiment), og minimum 20% på alle varer i butikken !

Alpin-skiskolen 2010

For vår svært populære alpin-skiskole nærmer påmeldingsperioden seg nå med stormskritt. De siste brikkene er i ferd med å falle på plass, og vi regner med å åpne påmeldingssystemet helga 14-15. november.

Følg med på Skiskole-siden (i Alpin-menyen) for nærmere informasjon og påmelding !

 

Bruktmessa gjennomført !

Da er vår tradisjonelle bruktmesse vel avviklet. Bra besøk og omsetning lørdag (meget hektisk mellom 1100 og 1400!), søndagen ble en roligere dag.

En STOR TAKK til alle som bidro til arrangementet, som er en verdifull inntektskilde til alpingruppa !!!

Kostholdsseminar 5.11

Etter flere henvendelser og forespørsler fra foreldre og utøvere i alpingruppa gjennomføres det nå et kostholdsseminar for unge utøvere, torsdag 5.11 kl 1800-2000 på Hagen Skole. Foredragsholder er klinisk ernæringsfysiolog Ole Berg. Seminaret er obligatorisk for utøverne.

Jibbegruppa i flott driv !

Jibbegruppa er i full gang med sesongforberedelsene, med innetrening to ganger i uka frem til snøen kommer (snart!) i Varingskollen. En videosnuttt som viser litt fra treningene i Hakadalslabben finnes på denne linken :-)

Bruktmesse 7-8.11

Den årlig tilbakevendende ski- og bruktmessen er nå fastsatt til helga 7-8. november, på Slattum skole som ifjor.

Dette er et viktig inntektsbringende arrangement for alpingruppa, og forutsetter at store deler av foreldregruppen kan bidra ! Sett deretter av helga.

Plakat HER - se forøvrig bruktmessesiden for nærmere og fortløpende informasjon.

Samtidig gjør vi oppmerksom på at også den (etterhvert) tradisjonsrike barmarksfesten avholdes denne helga, nærmere bestemt lørdag 7. november.

Oppdaterte reglementer

Skiforbundet vedlikeholder endel sentrale dokumenter, reglementer og bestemmelser som styrer blant annet alpine skidisipliner. Disse dokumentene oppdateres fra tid til annen, og spesielt utstyrsregler er gjenstand for årlige oppdateringer. Sjekk NSFs nettside

Rennreglement alpint, merk spesielt sidene 11-13 i "Spesielle bestemmelser..." som omhandler gjeldende regler for ski, bindinger etc. som tillates brukt i konkurranser.  Happy reading...

Sjekk også vår egen side

Dokumenter hvor det finnes masse aktuelt stoff.

Hintertux

Treningsgruppene 12-13 år og 14-15 år er nå samlet i Hintertux i høstferien. Gruppe 12-13 år har hatt 6 skidager og drar hjem imorgen lørdag 3. oktober. 14-15 års gruppa skal ha totalt 8 skidager og drar hjem igjen på mandag. Vi har hatt noen fantastisk flotte dager på breen og alle løperne har vist fin kjøring og full innsats. Våre to løpere som går Hovden Skigymnas (Kristin og Torgrim) er også på samling her samtidig. For mer info se på de respektive gruppesidene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle løperne som er samlet i Hintertux (bildet er tatt på toppen, 3250 moh)

 

Eldre nyheter

Utskrift E-post

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot