Nyheter Alpingruppa

Vi i Hakadal Alpin/Freeski bryr oss om ARNT VIER og framtiden hans

Lysbilde1

VIS AT DU OGSÅ BRYR DEG - SAMMEN KAN VI UTGJØRE EN FORSKJELL !

Arnt Vier, en 16-årig sympatisk og livsglad skikjører, fikk i juni snudd livet sitt opp ned etter en spontan klatretur på jernbanebrua ved Fetsund.

OBS OBS !!! Se video med Arnt Vier august 2015 og hvordan han takler nye utfordringer

Vi har alle i vår ungdom søkt utfordringer på en eller annen måte, og jernbanebrua i Fetsund har i generasjoner vært «lekeplass» for mange spenningssøkende ungdommer. Tidligere har dette gått bra, denne gangen gikk det fryktelig galt. (En slik impulshandling ble dessverre også muliggjort ved at det ikke var noen fysiske barrierer som f.eks. klatrevern i brukonstruksjonen og heller ingen skilt som advarte mot faren for høyspenning, slik lovverket krever.)

Den aktuelle kvelden var det regnvær og vått. På klatreturen over brua ble det overslag fra høyspentledningen. Det viste seg også å gå ledninger på siden over brospennene, og ikke bare over skinnegangen der kontaktledningen går, noe som medførte at Arnt fikk over 15.000 volt gjennom kroppen.

Etter et langt og krevende sykehusopphold på Haukeland Sykehus, med over 100 timers effektiv operasjonstid på 1 ½ uke, har helsetilstanden til Arnt Vier gått fra livstruende skadet til alvorlig skadet. Som en konsekvens av strømskadene, har Arnt Vier måttet amputere hele venstre arm og låramputert begge ben, samt behandle omfattende brannskader.

Dette har naturligvis vært en særdeles tøff periode for Arnt Vier og hans familie. En situasjon det ikke er mulig å sette seg inn i.

Arnt Vier har hele livet foran seg og denne høsten skulle han begynne som elev ved NTG Lillehammer, noe han hadde gledet seg stort til. I stedet venter nå en lang opptreningsperiode med tøffe tak, men Arnt er 100 % innstilt på å kunne komme tilbake på ski på en eller annen måte. Han gjør allerede beundringsverdige framskritt og viser en enorm stå-på-vilje. (Se film.)

Sporten og Freeskimiljøet har vært særdeles viktig for Arnt i de siste 4-5 årene, et miljø hvor han fortsatt ønsker å være en del av. For å oppfylle dette ønsket trenger han mye kostbart utstyr som han helt eller delvis må dekke selv, bl.a. et kjøretøy for snø/offroad (med joystickbasert eller segwaybasert styring).

Vi som kjenner Arnt Vier ønsker nå å bidra med det vi kan. Hakadal Alpin/Freeski tar derfor med dette initiativet til en kronerulling, en kronerulling vi håper du blir med og støtter. Alt tas imot med stor takk, men vårt mål er at flest mulig bidrar med kr.500 eller mer.

Dette vil være et viktig bidrag til at han får et liv med best mulig kvalitet. Hakadal Alpin/Freeski har allerede bidratt med kr. 10.000 og vi håper at andre klubber følger etter.

Alle som ønsker å bidra kan innbetale penger til konto 1208.14.79001 (kontoen er opprettet i Arnt Vier sitt navn).

På forhånd takk for din/deres støtte !

For Hakadal Alpin/Freeski

Terje Nummedal

 

Utskrift E-post

FIS Alpine

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot