Nyheter Alpingruppa

Julehilsen HIL Alpin

Jeg ønsker meg snø. Mitt høyeste ønske til jul er snø, masse snø. Slik vil jeg begynne årets julehilsen til alle skivenner i Hakadal Alpin/ Freeski.

Atter ett år er gått og vi stormer mot jul. Det er ikke mange timene igjen og fortsatt gjenstår en hel del. Den eldste treningsgruppen valgte å legge sine siste førjulsforberedelser til vinterlige Beitostølen etter flere turer til Hemsedal og Trysil. De kommer hjem til ferdig pyntet julegran. Mange fra U12- og U10 gruppene var vært flere turer i Havsdalen på Geilo på førvinteren. Tilbakemeldingene har vært svært gode. Jibberne har hatt sin sedvanlige base på Vierli. Våre ski-gymnasiaster med Thea Stjernesund i spissen representerer klubben på en flott måte i FIS-renn og nå også i Europa-Cup. De yngste rekruttene debuterte hjemme i Varingskollen forrige uke. Endelig er vi i gang på hjemmebane !

Jeg har lyst til å takke trenerne for flott engasjement og innsats for våre barn og unge. Dere står på og ofrer en hel del for sporten og for Hakadal Alpin. Vi er heldige som har dere. Det å drive en skiklubb er en sum av mange menneskers iherdige stå-på-vilje og innsats. Det er mange timer med frivillig arbeid for egne og andres barn. Hva er vi ikke villige til å ofre, for å gi våre barn de beste muligheter, og sammen skape en god sosial ramme for trivsel ?

Vi har lagt bak oss et sportslig bra år samtidig som vi jobber med å få på plass veldig mye bedre rammebetingelser for drift av klubben fremover. Vi jobber som kjent med å realisere nytt sekretariat/multifunksjonshus i Varingskollen. Mandag 15. desember vedtok Nittedal Kommunestyre en prioriteringsliste for Statlige Tippemidler for 2015 i Nittedal. 9 prosjekter ble prioritert, vi står på denne. Det er i Nittedal til sammen søkt om prosjektmidler i perioden 2014-2018 for kr. 131 MIO. Vår søknad vant frem noe som innebærer at vi vil jobbe videre med finansiering fra bankstiftelser og andre. Troen på nytt bygg er nå kraftig styrket. Dette vil være særdeles viktig for klubben i fremtiden.

Vi ser frem mot 2015 med spenning. Mange har lagt ned mye innsats i barmarkstrening og er svært godt rustet for det som nå kommer på ski. Frem til Ola åpner må vi dele på bakkeressursene. Det krever smidighet fra alle. Vi har vedtatt å leie Hakkebakken på mandager i perioden uke 2-7. Dette vil være eksklusivt for våre treningsgrupper U10 og U12. Rekrutt deler bakken med Alpin Skileik på tirsdager. Torsdager må vi være smidige. Nytt av året blir klubbtreninger på tvers av gruppene U10-U16 på onsdager i Ola. Vi ønsker dette tiltaket velkommen for å samles i bakken. Trenerne vil gi nærmere informasjon om dette når åpning i Ola nærmer seg.

Perioden fra nyttår til påske er høysesong for all vår skiaktivitet. Bli med på renn, det er sosialt og hyggelig. Avtal gjerne å reise sammen enten det er til Åslia på Nannestad, til Hurdal eller til Kirkerud i Bærum. Bendit på Ål i mars blir garantert et høydepunkt for de yngre. U14 skal langveis avgårde til Telenorlekene i Bardu mens U16 skal til Geilo og Hemsedal (Hovedlandsrennet) for å måle krefter med de fremste utøverne i landet. Her hjemme har vi stolte tradisjoner for å arrangere renn i Varingskollen. Startskuddet går med Hakkebakkerennet søndag 25. januar (finale i Romerike Mini-Tour), deretter arrangerer vi internasjonale FIS renn lørdag 7. februar, og dagen etter Varingskollrennet for U14 og U16.

Hva kan du som forelder/foresatt gjøre for å bidra til å utvikle Hakadal Alpin / Freeski i 2015 ?

1. Meld deg inn i Hakadal IL snarest og senest før 15. januar 2015
  2. Gi din stemme til prosjektet Nytt sekretariat/multifiunksjonshus under Hakadal IL sitt Årsmøte i mars 2015

Innmelding i Hakadal IL gjør du via http://MEDLEM.hakadal-il.no . Vil du lese mer om prosjektet blir dette lagt ut på Hakadal Il sine hjemmesider i løpet av julen.

Tusen takk til alle som har bidratt med engasjement, stå-på-vilje, innsats og tid. Dere bidrar til at Hakadal Alpin/Freeski er en flott skiklubb. Riktig god jul og godt nytt år.

Vi ses i bakken,

Beste julehilsner fra