Nyheter Alpingruppa

Hei skivenner

Vi har gjennomført høstens store dugnad, Skimesse 2014. En stor takk til alle som har vært med å bidratt til planlegging og gjennomføring. Totalomsetning for Skimesse 2014 landet på kr. 770.000,- dette er opp fra ca. kr. 680.000,- i fjor. Årets omsetning inkluderer salg av sesongkort i Varingskollen.


Vi klarte å øke messeomsetningen der andre Ski- og utstyrsmesser har hatt en nedgang i år (15-20%) sammenlignet med i fjor. Ser vi nærmere på tallene så solgte vi mye mer av brukte ski og sko i år enn tidligere år. Videre ser vi at vi solgte mindre nye ski sammenlignet med fjoråret. På klær hadde vi to nye leverandører inne, UnderArmour og Spyder.  I sum var salget av Odlo, Spyder, UnderArmour og Majesty høyere enn noen gang tidligere.

Hva sitter vi igjen med av penger og hva blir disse brukt til?
Skimesse 2014 er sammen med Alpin Skileik og FIS – renn i Ola de viktigste inntektskildene til klubben. Vi estimerer et resultat på ca. kr. 150.000,-. Dette går rett til drift av klubben, dvs. til drift av treningsgruppene. Dette er med på å bidra til at treningsavgifter i Hakadal Il Alpin / Freeski kan holdes på et forsvarlig nivå. Vi har dette året utvidet tilbudet for utøvere f. 2006 (U-10) og eldre og har i dag et tilnærmet helårstilbud i alpingruppa for de som ønsker dette. I tillegg leier vi halltid i Heminghallen for jibb. Dette er begge utvidede og forbedrede tilbud sammenlignet med tidligere år.    

Samlinger og treninger
Så over til hovedaktivitetene som foregår på ski og snø. Vi går utålmodig rundt og venter på at kuldegrader og snø skal finne frem til både fjellet og lavlandet. Så langt ser vi at noen av de planene vi la for samlinger og skiaktiviteter sprekker pga. manglende kulde og snø. Dette får vi ikke gjort noe med dessverre. Vi må bare vente noen dager til, værprognosene ser nå mer lovende ut mht. kuldegrader litt lenger opp i landet. I Hakadal er det derimot ikke spesielt lovende mht blå grader. Vi holder på med en utendørsidrett og høsten og forvinteren er lunefull. Forholdene for barmarkstrening og fokus på fysisk plattform er derimot veldig gode – benytt tiden godt og legg full innsats inn i treninger. Bruk fritid til egentrening og sørg for å være best mulig forberedt til snø – den kommer. Kjære utøver, en liten formaning, selv om det regner og er mørkt ute, ikke heng med hodet og la ditt eget dårlige humør smitte over på andre. Vær positiv – spre glede!

Rekruttering
Klubben er opptatt av rekruttering - at mange skal finne glede i å stå på ski. Vi har dette året døpt om gruppe 4 til rekruttgruppa (5-8 år). Vi har mellom 15-20 barn på trening og plass til flere.

Videre har vi Alpin Skileik hvor målet er å få inn 150 barn. Gjennom forhåndssalg på Skimessa og ordinære påmeldinger har vi så langt solgt inn 50 plasser. Dette er en viktig kanal for rekruttering. Nytt av året er at klubben dedikerer en person i styret som skal ha fullt fokus på rekruttering. Dette er Johanna Kvisle, mamma i rekruttgruppa og i U10. Har du innspill og ideer til rekruttering ta kontakt med Johanna på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Alpin Skileik koordineres i vinter av mangeårig trener i Hakadal, Stian Sande. Han har stort behov for flere foreldre som instruktører på Skileik. Ta kontakt med Stian på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sponsorer/samarbeidspartnere
Hakadal IL Alpin /freeski er på utkikk etter flere sponsorer og samarbeidspartnere som kan være med å støtte oss. Vi har forlenget avtale med flere eksisterende sponsorer og er fortsatt i prosess med andre. Vår hovedsponsor Mobile Kjeller valgte i sommer dessverre å ikke forlenge avtalen med oss. Vi takker Mobile for samarbeidet gjennom 2012/13-2013/14 sesongene.

Arbeidet med sponsorer og samarbeidspartnere ledes av Espen Solhaug. Har du tips, innspill ta kontakt med Espen på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Klubbjakker
Vi hadde i fjor en avtale med Helly Hansen hva gjelder klubbjakker. Helly Hansen har skiftet ut de modeller som vi hadde i vår klubbkolleksjon. Det er ikke lenger mulig å oppdrive disse. De som har klubbjakker bruker disse. Vi vil ikke være i stand til å supplere nye utøvere med klubbjakker i vinter. Vi jobber med planer for ny kolleksjon fra 2015. Nærmere informasjon om dette vil komme utover vinteren.

HMS – Helse. Miljø og Sikkerhet
Styret har besluttet å gjennomføre obligatorisk kurs innen ski relatert 1.hjelp for trenere både innen freeski og alpint. Vi vet av erfaring at ulykker skjer. Vi ønsker derfor at våre trenere skal være best mulig skolert for å kunne håndtere også disse situasjonene. Kurs gjennomføres i regi av vår egen trener Andre Hagen (U14-U16) som har lang erfaring som sykepleier og innen akuttbehandling gjennom ambulansetjeneste. Eventuelt ledige plasser vil bli tilbudt foreldre. Nærmere informasjon kommer.

Prosjekt – nytt sekretariat/ Multifunksjonshus
Vi jobber langsiktig for å få til nytt sekretariat/ multifunksjonshus i Varingskollen. Dette vil inneholde, skistue, toaletter og garderobe, lagerplass samt fasiliteter for renn og arrangementer (speaker, tidtakning). Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med HIL langrenn og vil bli lokalisert i bunnen av Ola,  øvre parkeringsplass i Varingskollen og ny langrenns trasé. Vi er midt i arbeidet med godkjenninger for hoved finansiering via tippemidler samt søknader om støtte fra Sparebanken 1 og lån.
Prosjektet er også avhengig av positive vedtak i Hakadal IL.

 

Meld deg inn i Hakadal IL og bidra til å vedta prosjektet!

Ønsker du at vi skal kunne bygge nytt samlingssted for HIL alpin/freeski og samtidig rive det gamle sekretariatet i Ola – da må du melde deg inn i Hakadal IL nå og gi din stemme til prosjektet ved årsmøte i mars 2015. Dette gjør du enkelt ved å gå inn på www.hakadal-il.no og klikke på BLI MEDLEM eller direkte på: http://hakadal-il.no/index.php?option=com_rsform&view=rsform&formId=3&Itemid=516 . Et medlemskap koster pt. kr. 200,- og du kan gi din stemme til prosjektet. Dette vil bety mye både de nærmeste årene og langsiktig for HIL Alpin!

PS! Kun medlemmer over 15 år er stemmeberettiget ved årsmøte.
Tegninger og mer informasjon om prosjektet vil bli publisert i desember.  

   

Utskrift E-post

FIS Alpine

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot