Nyheter Alpingruppa

Hilsen fra ny styreleder

Kjære alpinvenner!

I skrivende stund er det søndag ettermiddag i uke 10 og vi er midt i en hektisk alpin sesong. Undertegnede tok over stafettpinnen som styreleder i HIL Alpin på onsdag. Jeg vil først benytte anledningen til å takke det avgående styret for jobben som er gjort. Jeg skal i det videre lede et nyvalgt styre gjennom de neste 2 årene. Dette ser jeg frem til. Vi er inne i en av de mest krevende vintrene mht. vær og føreforhold i vårt nærområde, noe som har ført til stadige endringer i planer og gjennomføringer av arrangement.  Dette er frustrerende og tærer på.  Samtidig ser vi mange utøvere som blomstrer. Dette gir næring og energi til å jobbe videre. Her følger noen ord fra meg som nyvalgt leder i påvente av siste fase av 2013/14- sesongen.

Hakadals løpere på Skigymnas
Denne vinteren har Hakadal IL Alpin mange utøvere på Skigymnas, Vi har Rebekka og Thea på Oppdal, Vi har Didrik på Lillehammer, Vi har Doffen på Persbråten og vi har Madde på Nydalen, alle 2. års elever. I tillegg har vi Espen Måløy (3.klasse NTG Lillehammer). Thea har fortsatt den fine utviklingen og er stabil i toppen blant jentene i Norge. Rebekka har levert meget bra i enkeltrenn og forbedret startposisjoner betydelig. Madde har vært uheldig, ble skadet og må gjennom kneoperasjon i disse dager. Vi ønsker lykke til med rehabilitering. Gutta har også levert i enkeltrenn. Espen har pallplasser fra FIS-renn denne sesongen, gratulerer så mye. NM arrangeres i Hemsedal senere i mars og vi følger spent med på alle sammen.

Sportslige aktiviteter
Blant våre yngre håpefulle på hjemmebane skal HL- gruppa til Oppdal for Hovedlandsrennet neste helg. Videre skal en stor delegasjon fra Hakadal til ÅL og Bendit Alpin festival om 2 uker. Vi har over 30 utøvere på start og med foreldre og søsken teller vi ca. 80 personer fra Hakadal på Bendit. Kanskje en av landets største. Det blir gøy!

TL-gruppa jobber knallhardt for å forberede seg til TL-lekene som dette året går av stabelen på Hafjell i starten av april. Onsdag om 3 dager arrangerer vi det siste plasseringsrennet for TL på hjemmebane i Varingskollen. Dette er et utsatt arrangement og vi må be til høyere makter om blå grader på gradestokken de nærmeste nettene. Skal det bli renn er vi avhengig av foreldrehjelp. Her har vi alle en jobb å gjøre. Meld deg snarest til tjeneste til rennleder Vegard Ekstrøm på telefon: 924 65 063.

Jibbe-gruppa har nær 40 utøvere og flere har vist fremragende resultater i sesongen. «Nummedal brothers» står i spissen men flere er skikkelig på gang. Fjorårets NM-arrangement på Vierli gav mange inspirasjon til å konkurrere. NM-arrangementet gav også stor kredibilitet i Norges Skiforbund (NSF). De kom tilbake til oss for kort tid siden, og spurte om vi kunne ta på oss NM også i år pga. manglende snø hos arrangøren i Midt-Norge. Vi takket høflig nei denne gangen. NM blir arrangert på Oppdal i april og ikke bli overrasket om Hakadal løpere er på pallen i ulike klasser.

Alpin Skileik
Alpin Skileik er en av HIL Alpin sine viktigste pilarer både hva gjelder rekruttering, og hva gjelder inntekter. De seneste årene har vi sett en nedgang i antall barn i Skiskolen. I fjor gjorde vi endringer til Alpin Skileik og i år har vi stoppet nedgangen og har mer enn 150 barn på skikurs. Florence Roujas har i år ledet drift og gjennomføring av Alpin Skileik på en entusiastisk og fremragende måte. Utfordringen er å få barna med videre i Alpingruppa. Målet må være å vinne kampen om mange nok barn til å styrke den fine stammen av barn og foreldre vi har i dag i den yngste gruppa. Vi ønsker velkommen til alle nye barn. Dette er et fokusområde!

I løpet av sesongen har det kommet mange oppdateringer med bilder og film på vår facebookside. Siden lever og det er gøy å følge med. Dette er sammen med webben hakadal-il.no stedet å følge HIL Alpin. Gruppen er åpen og gir alle muligheten til å poste.

Styrearbeid
Det nye styret vil møtes mandag 24. mars for å konstituere seg. Som leder kommer jeg til å prioritere 4 følgende områder i de kommende ukene:

• Ny sportsplan 2014 – 2017 for HIL Alpin
  • Rekruttering
  • Gode økonomiske rammebetingelser for drift og utvikling
  • Dialog med Varingskollen

Styret består av 7 medlemmer som alle vil bidra sterkt på disse områdene. I tillegg har vi i etterkant av Årsmøtet sist onsdag, satt i gang undersøkelser og forprosjektering for å få på plass tidtakerbu og lager i Hakkebakken. Mer informasjon om dette prosjektet kommer.

Det nyvalgte styret består av følgende personer:

Funksjon

Johanna Kvisle

Frode Flåm

Styremedlem

Terje Nummedal

Styremedlem

Jibb/Freeski

Espen Solhaug

Nestleder

Vegard Ekstrøm

Sportslig leder

Rolf Martin Næss

Bjørn Erik Graff

Gruppe 4+2

Nyvalgt

Vi kommer til å trekke inn trenerne for å meisle ut det videre sportslige opplegget i HIL Alpin.
Arbeidet er i gang, jeg skal stå i front for å gjøre ord til handling i HIL Alpin.

Avslutningsvis ønsker jeg meg kuldegrader slik at vi kan gjennomføre aktiviteter i Varingskollen i mars og april.

Lykke til i treningsarbeidet og på renn i resten av sesongen.

Styreleder
Bjørn Erik