Nyheter Alpingruppa

Kjære alpinvenner - mens vi venter på snøen..!

Nydelig høstvær med temperaturer på over 20 grader og vi skriver september. Dette oppleves litt som «Indian Summer» og en bonus i form av påfyll av energi. Samtidig skaper dette noen utforinger for oss som elsker snø og ski. Forholdene gjør at Folgefonna og Juvassbreen ikke kan tilby skikjøring og vi må vente på snøen. Fredag 27. september reiser to treningsgrupper til Sölden på sin vante høstferiesamling, 9 dager på ski. Dette er et klart tegn på at startskuddet har gått for en ny sesong, sesongen 2013/2014. Når skolen begynner i siste del av august, så starter også alle gruppene med sine barmarkstreninger. Det er på tide å komme med nyheter fra styret, mens vi venter på snøen.

Juvass sommer 2012

Hakadals utøvere på Skigymnas
Denne høsten har Hakadal Alpin/Jibb fått enda flere utøvere på skigymnas. Jibberne Birk Paalgaard og Jonas Aas har startet på NTG Lillehammer, der de er sammen med Kristian Vereide som går i 3. klasse. Blant alpinistene har vi følgende 2. klassinger: Rebekka og Thea Louise på Oppdal, Didrik på NTG Lillehammer, Kristoffer (Doffen) på Persbråten og Madeleine på Nydalen. Espen Måløy går i 3.klasse på NTG Lillehammer. Disse er i full gang med sesongoppkjøring og det skal bli særs spennende å følge dem utover vinteren. Vi kan nevne at flere av dem har levert supre resultater så langt under barmarksoppkjøringen. Alpinistene får vi sikkert se i Varingskollen når vi arrangerer FIS renn 15.-16. februar. Men i mellomtiden følger vi spent med på hva de gjør.

Sportslige aktiviteter
Blant våre yngre håpefulle på hjemmebane er alle gruppene i gang med barmarkstrening. De eldste gjennomførte Ironman test i regi av Norges Skiforbund (NSF) forrige uke. Klubben vil gjennomføre en ny test i løpet av de kommende ukene. Det ser ut til at mange har benyttet sommeren og høsten bra og har bygd opp en solid fysisk plattform for å stå imot skader og tåle skisesongen.
Som sin vante tro var noen på sommerski i mai/juni på breer i Norge. Forholdene nå gjør at det for tiden ikke er mulig å stå på ski i Norge i august og starten av september. Første møte med snø blir da; Gruppe 1 og 2 reiser til Sölden for å trene i høstferien på over 3000 moh. Flere vil reise for første gang og kommer til å få noen supre dager i de Østerrikske Alper.

Styret har besluttet ikke å anbefale en stor felles familiesamling. Vi følte at dette ikke svarte til forventningene. Stedsvalg, gjorde at det ble lite samlende for verken barn eller voksne, og blant de eldre var det med få foreldre, da det fungerte som en vanlig samling. Prisen ble også forholdsvis høy. Vi ønsker at de yngste gruppene legger opp til tiltak som er samlende innbyrdes i gruppene, og til en lavere pris.

Oversikt over resterende samlinger utover høsten vil dere finne oppdatert under påmeldinger til samlinger på hjemmesiden. Her står all nødvendig informasjon. Nytt av året er at vi benytter www.deltaker.no også for påmelding/betaling til samlinger. Dette forenkler den administrative jobben i klubben betydelig. Vår nye samlingsansvarlig Thor Meland legger ned en formidabel jobb for at vi alle skal komme på tur. Husk å overholde frister for påmelding for å være garantert plass.

Alle grupper er besatt med trenere. I tillegg kjører vi også i år flere tidligere utøvere på Trenerkurs 1 og 2 denne høsten og vinteren for ytterligere å styrke trenerkompetanse til Alpin Skileik og i gruppene

Koordinator Alpin Skileik
Vi er for tiden ute og søker etter en person som kan ta koordineringsansvaret for Alpin Skileik. Vi har fått inn noen søknader og vurderer disse. Dersom det skulle være noen fra klubben som ønsker å ta en betalt deltidsjobb kan de ta kontakt med Bjørn Erik Graff på tlf. 970 555 87.

Bruktmesse
Det blir Ski-/bruktmesse i år også. Denne går av stabelen 19-20. oktober i Bjertneshallen på Bjertnes VGS. Vi satser på å få til en messe etter samme mal som i fjor, men årets messe skal bli større og bedre. Det blir mye utstyr (brukt og nytt), det blir sterkere markedsføring. Men det blir ingen suksess uten dere. Vi er avhengig av dugnadsinnsats fra mange for å få dette til. Sett derfor av denne helgen. Vi kommer tilbake med flyer, omtale og bemanningsplan i løpet av kort tid. Se www.hakadal-il.no , og Hakadal Alpin på Facebook for informasjon. Og ikke for å glemme, vi ønsker at dere selv tar en titt i kjeller, garasje, hems, loft o.l. for å se om dere har noe alpinutstyr som dere kan selge videre. For at den helga skal bli komplett, så jobbes det med å lage en barmarkssamling (les fest) for de voksne lørdagskvelden. Hold av kvelden også. Mer informasjon kommer.

Sponsorer
Styret satte i fjor i gang et prosjekt for å skaffe tilveie flere samarbeidspartnere/ sponsorer for Hakadal Alpin. Dette synliggjøres ytterligere gjennom ny klubbkolleksjon av klubbjakker og en ny softshell jakke (sponset av Mobile Kjeller). Videre vil sponsorene bli mer synlige i bakken, på webben og i form av ulike arrangementer. Sponsorer og samarbeidspartnere vil bli presentert i løpet av de kommende ukene i egne nyhetsbrev. Imidlertid er vi ikke i mål med detteprosjektet og vi har behov for innspill til potensielle sponsorer fra dere alle. Ofte er det vi som foreldre som gjennom egen arbeidsgiver klarer å skaffe en ny sponsor, eller gjennom noen vi kjenner. For tips, ta kontakt med Bjørn Erik Graff på mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.,eller tlf: 970 55 587.

Klubbkolleksjon
Vi fikk inn ca. 55 bestillinger på klubbjakker (Helly Hansen) i tillegg til trenere. Klubben sponser trenere med jakker og klubben sponser hver utøver med kr. 500,- i rabatt på jakker. Dette gjør at egenandelen ble meget hyggelig og vi vil se mange bære flotte jakker med Hakadal Alpin til vinteren. Bestillingen er satt ut i live. Etter levering, skal de til trykking, og forventes ferdig ut i oktober. Vi vil da sammen med Helly Hansen arrangere handlekveld med gode priser på super-undertøy og andre artikler fra HH-kolleksjonen. Nærmere informasjon om dette kommer.

Utstyrsavtale
Vi er opptatt av å ha samarbeidspartnere innen utstyr og bekledning som kan dekke våre behov som klubb. Dette innebærer service og oppfølging til våre medlemmer samt evne til å levere gode og konkurransedyktige priser på et bredt og dypt varesortiment. For klubbkolleksjon har vi valgt Helly Hansen, meget bra klær til svært gode priser. For hardware og racing bekledning har vi avtale med Torshov Sport. Dette gir våre medlemmer muligheten til å prøve demoski og forhåndsbestille ski til svært gode priser. Det gir det bredeste utvalget innen ski, støvler og racing utstyr i Norge. Klubbpriser er konkurransedyktige i det norske markedet. Innen skiutstyr finnes det kun en håndfull aktuelle butikker med varesortiment og kompetanse i Norge. Det finnes aktører på nett både i Norge og utenlands. Vi som klubb må kunne gi våre medlemmer tilbud om å gå i en butikk. Valget har falt på Torshov Sport.

Alpin Skileik
Alpin Skileik er en av Hakadal Alpin sine viktigste arrangementer både hva gjelder rekruttering og inntekter. De seneste årene har vi sett en nedgang i antall barn i Skiskolen og vi valgte derfor i fjor å revitalisere denne i form av oppdaterte kurs, nytt tilbud til unge håpefulle jibbere, og bedre og enklere løsninger for heiskort i samarbeid med Varingskollen Alpinsenter. Vi fikk mange positive tilbakemeldinger på dette og Alpin Skileik skal videreutvikles ytterligere. Det skal være enkelt å være foreldre og det skal være morsomt å være barn. Vi skal se smil - Vårt motto er Gøy På Ski!

Skilisens
Fra den dagen man fyller 13 år må man tegne egen lisens som forsikring. For de som har hatt lisens fra før skal de ha fått en mail med påminnelse om å fornye lisensen. Lisenssesongen løper fra 01.10 – 31.09. Ved spørsmål, kontakt Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller tlf: 917 61 531. For de som skal på samlinger utenlands husk også HELFO- kort.

Annen informasjon fra styret
Styret i alpingruppa jobber fortløpende med en rekke saker. Vi kan nevne samarbeid med Varingskollen Alpinsenter, treningstider, samarbeid med Lørenskog Skiklubb og Harestua IL, nye trenerkontrakter og ikke minst rekruttering. Første skoleuken ble det distribuert ut 1300 flyers i form av ranselpost til barn i 1-3. klasse i hele Nittedal. Vi arrangerte åpen trening onsdag 4. september og 12 nye møtte opp. Flere kommer, og det blir vår jobb å sørge for at de trives og finner gløden på ski sammen med oss andre. Målet må være å vinne kampen om mange nok barn til å styrke den fine stammen av barn og foreldre vi har i dag i den yngste gruppa. Vi ønsker alle nye barn velkommen på barmarkstrening hos oss og i bakken til vinteren.
Informasjon fra styret finner dere på webben under Hakadal Alpin og «info fra styret»,
www.hakadal-il.no 

Facebook
Vi har pt. 224 likes på vår racing facebookside mens Hakadal Jibb har 581 likes. Vi har plass til mange, mange flere. Gruppene er åpene og gir alle muligheten til å poste. Her finner dere omfattende omtale av Hardhausen, vår egen 71-grader nord, som med 30 deltakere ble en kanon samling, «to be remembered».

Avslutningsvis ønsker vi alle heldige en riktig god tur til snøen. Vi andre er hjemme og legger grunnlaget for at Hakadal Alpin skal få en kanon sesong på alle fronter.

Mens vi venter på snøen - Ha en fortsatt fin høst,

Styret

Utskrift E-post

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot