Nyheter Alpingruppa

Hardhausen 2013: sterkere – raskere - tøffere

30 alpinister – 30 timer på knallhard tur

Hakadal IL Alpin arrangerte sist helg trolig høstens tøffeste og kuleste camp for unge alpinister i Akershus. Gjennom 30 timer var 30 deltakere mellom 12 og 16 år fra 6 klubber (Harestua, Ullensaker, Rælingen, Lørenskog, Bærum og Hakadal) på tur med fysiske utfordringer på reisen. Dette var 3. gangen Hakadal arrangerte denne formen for barmarkscamp inspirert etter 71 grader nord på TV. 

Hardhausen er en lagkonkurranse hvor lagene konkurrerer om den beste totaltiden. I år var starten lagt til Rælingen Videregående Skole hvor deltakerne ble delt inn i lag på tvers av klubber, alder og kjønn. Startskuddet gikk og 5 lag á 6 utøvere skulle frem til søndag ettermiddag kjempe mot klokken. Hvor målgang skulle være var hemmelig for deltakerne. De skulle via 23 oppgaver ta seg til mål.

Dag 1

Lørdagen kunne by på strålende sol og god temperatur perfekt for en lang dag i fri luft. Lagene måtte ta seg frem til de ulike oppgavene på sykkel, på rollerblades, eller i joggesko. Fra Rælingen VGS gikk turen på sykkel til Marikollen skisenter hvor neste post på programmet var satt opp. Opp og ned Marikollen med ekstra ballast i form av bildekk før reisen gikk videre på sykkel til Nebbursvollen og svømmestafetter i sola. Deretter var det å ta på rollerblades hvor målet var Skedsmo Kirke og lunsj. Deretter skulle Rommeriks marka forseres på sykkel via Raumerrittraseen opp til Hakkim. På Hakkim ventet skogsarbeideroppgaver, saging av stokker og kløving. Mål for ettermiddagen var Råsjøen hvor lavo og camp skulle etableres. Dette betydde flere kilometer på sykkel nå også med lavvo på ryggen. Vel fremme ved Råsjøen var tiden innen for å etablere camp. Deretter var det tid for litt frie øvelser i form av balanse på slakk line, grilling og litt avslapping før en måtte krype ned i soveposen og samle energi til dag 2.

Alaaarmm !!!

Klokken var akkurat passert 03:00 og alarmen gikk i campen. Alle mann opp og i klær – det er klart for nattoppdrag. Trøtte og passe groggy gikk utøverne til verket, vedbæring. Når oppdraget var løst var det tilbake i lavoen, sove og gjøre seg klar for søndagen. Søndagen, en ny dag bestående av oppdrag.

Dag 2 - søndag

Reveljen gikk klokken 07:00 og utøverne fikk i seg frokost og pakket ned camp. Ny dag med utfordringer ventet, imidlertid tok det ikke lang tid før været var betydelig verre og regnet sildret ned. Første utfordringen var å bygge flåte av trestokker og tau. Denne skulle ta dem over sundet ved Råsjøstua. Ingen store flåtebyggere ala Tor Heyerdahl å spore og det ble bading på lagene. Neste mål på veien var Harestua, verktøyet var sykkel. Lagene tok seg til norddelen av Harestuvannet hvor kanostafett var neste post på programmet. Det regnet kraftig og vinden var tiltagende. Det var ruskevær. Kanoerfaringene fra tidligere var varierende men utøverne hjalp hverandre og lagene fikset oppgaven på en utmerket måte. 3 x tur/retur på tvers av Harestuvannet var en oppgave som ikke var for stor. Etter fullført kanoreise ble nye oppdrag utlevert, ta dere til Varingskollen på sykkel via Nordmarka. Dette betydde oppover fra Stryken til Trehørningen for så å ta kursen ned igjen til Hakadals verk og Varingskollen, nye 25 kilometer på sykkelsetet. I Varingskollen ventet lunsj før de siste postene på reisene skulle leveres ut. Det var på tide å parkere sykkel og vått sykkeltøy og ta på tørt tøy og joggesko. Turen var kommet til hinderløype med luftgeværskyting. Regnet styrtet ned og alpinister med høy puls er ikke nødvendigvis skarpskyttere. Noen viste fabelaktige skytteregenskaper og plaffet ned alle blinkene mens andre måtte legge ut i strafferunder. Øvelsen var lagt opp som stafett, konkurranseinstinktet var på topp hos flere og de tok seg kraftig ut til det beste for laget. Etter en hard runde i hinderløypa sto pynting av bløtkake for tur. Her måtte utøverne piske krem på gamle måten og finne pynt direkte fra naturen. Kakene skulle bedømmes av et dommerpanel bestående av trenere fra Rælingen og Hakadal. Utøverne var slitne og Hardhausen 2013 nærmet seg slutten. Alle foreldrene var invitert til målgang og kunne bivåne lagenes kamp gjennom de siste oppgavene. Finalen var lagt til Varingskollen og betydde selvfølgelig, opp 310 høydemeter fordelt på 1200 meter i Olatraseen. På toppen ble det tatt lagbilder før lagene fikk siste oppgave. Bløtkakefest i bunnen av Varingskollen. 30,5 timer etter start var første laget i mål. En liten time senere var alle lagene vel i mål, slitne men stolte. Stolte over å ha fullført høstens største fysiske utfordring bestående av 90 km sykling, 15 km løping, flere km på rollerblades, og flere økter med svømming i spedd andre oppdrag. Alt dette kun for teambuilding, mestringsfølelse, opplevelser og fordi de er alpinister.

Noen sitater etter målgang:

«I morgen skal jeg sitte på en buss i 6 timer og bare slappe av!» Magnus

«Ingen sykling på meg de neste dagene!» Eline

«Da jeg fikk vite at vi skulle opp Varingskollen ……!» Antonie

«Jeg liker ikke bløtkake!» Emil

Dette var akkurat så hardt som det kunne være sier ansvarlig Andre Hagen i Hakadal Alpin. Ingen som skadet seg, kun 4 punkteringer og en girveksler som streiket er veldig bra. Dette er litt ekstremt men vi håper og tror at alle er stolte over å ha fullført, og vi vet fra tidligere at dette er en fantastisk sosial opplevelse på tvers av flere klubber. I morgen tar vi treningsfri avslutter Andre.

Hardhausen 2013 ble arrangert av Hakadal IL Alpin sammen med Rælingen SK og Akershus Skikrets.

HIL hardhausen kakefest 2013

 

Utskrift E-post

Nyhetsmatingen ble ikke funnet.

Hakadal Idrettslag

Orgnr: 983 951 244
Postboks 113 Åneby

1485 Hakadal
 

Besøksadresse

Sloraveien 2
1488 Hakadal

 

Vår visjon

Hakadal Idrettslag skal være det naturlige og foretrukne aktivitetstilbud for barn, ungdom og voksne i Hakadal.

Grasrotandelen

grasrot