Om HIL Alpin

Alpingruppa i Hakadal IL ble en realitet i sammenheng med opprettelsen av Varingskollen Skisenter i 1963.

Vi har dermed over 50 års erfaring med alpint i skibygda Hakadal, og vår hjemmearena er Varingskollen Alpinsenter 3 mil nord for Oslo.

HIL Alpin er per i dag en alpingruppe med over 100 aktive medlemmer, med en overvekt av barn i aldersgruppen under 12 år, men også økende antall løpere i aldersgruppen 13 år og eldre. Vi er med det, et av de ledende klubbmiljøene innen alpint og
jibbing i Akershus Skikrets. Det er vi blitt etter flere år med økende satsning på rekruttering, og et strukturert treningsopplegg
med mange og dyktige trenere og instruktører for alle treningsgrupper. Våre trenere holder et høyt nivå, deltar i front på faglig
utvikling og søker fagkompetanse på alle nivåer.

HIL Alpin logo
Vi har i tillegg gjennom 15 år drevet skiskole for barn i Varingskollen og har årlig mellom 150 og 200 barn i Alpin Skileik. Vi aktiviserer med dette rundt 300 barn på ski fra hele Romerike og søndre deler av Oppland.

HIL Alpin tilbyr et tilbud til både bredde og topp. Vi legger vekt på å holde fornuftige treningsavgifter som gir et godt basistilbud til alle, dvs. minimum 2-3 treningsdager per uke. For de ulike treningsgruppene legger vi til rette for et variert treningsprogram gjennom hele året, hvor vi er innom mange forskjellige idretter. Kan her nevne noen aktiviteter i tillegg til ski; turn, trampoline, sykling, downhill-sykling, klatring og et "71 grader nord" konsept i form av vår egen Hardhausen.

Vår oppgave som klubb er å skape skiglede, positive aktiviteter og et godt sosialt miljø for barn og ungdom.

Vi har også fokus på å utdanne våre trenere/instruktører. Vi gir alle trenere og instruktører tilbud om å gjennomføre trenerkurs i regi av skiforbundet. Foreldre som ønsker å delta på dette er også velkomne (trener 1 kurs).For å få til dette er vi avhengig av dugnadsaktiviteter, sponsorer, tilskudd og lignende.

Vi har følgende treningstilbud:

• Alpin Skileik for nybegynnere og viderekomne, 4-10 år (se skileikalpin.hakadal-il.no for mer informasjon)
  • Treningsgrupper for barn og unge innen jibbing og racing. Vi tilbyr både barmarkstrening vår, sommer og høst i tillegg til skitreningen i vinterhalvåret. Se de ulike treningsgruppene for mer informasjon.
  • Voksengruppe. Skitrening 1 gang per uke for voksne både for nybegynnere og litt viderekomne. Et supert tilbud til foreldre som vil lære litt og samtidig bli kjent med andre i klubben vår.

HIL Alpin er blant de mest aktive når det gjelder arrangement innen Norges Skiforbund og Akershus Skikrets. Vi arrangerer klubbrenn, alpinrenn (landsrenn) for aldersbestemte klasser og internasjonale renn (FIS renn). Vi har også arrangert flere Norgesmesterskap.

Vi har også mange andre aktiviteter gjennom høst og vinter, bl.a. turer, samlinger, skimesse, foreldrefest mm.

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Hakadal og Aksel Lund Svindal sin favorittbakke, Olaløypa i Varingskollen !

Aksel om kollen